Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
sekcija-kleparjev-in-krovcev

Predstavitev Sekcije kleparjev in krovcev

Po podatkih iz obrtnega registra se v Sloveniji več kot 300 s.p.-jev in gospodarskih družb ukvarja s kleparskimi in krovskimi deli. Sekcija kleparjev in krovcev, ki združuje izvajalce teh del, je bila ustanovljena junija 1997. Kleparji in krovci so se prvič organizirano sestali že v začetku leta 1995, takrat še kot odbor pri Sekciji kovinarjev.

Že takrat je bila izpostavljena pereča problematika s katero so se kleparji in krovci srečevali pri svojem delu in se tudi do danes ni bistveno spremenila. Za začetek delovanja si je odbor takrat postavil več pomembnih ciljev:

  • organizirano delovanje kleparjev in krovcev iz celotne Slovenije,
  • priprava okvirnih cenikov krovsko kleparskih del,
  • normativi in pravila za izvajanje krovskih in kleparskih del
  • ureditev izobraževanja za samostojen poklic v kleparstvu in krovstvu.


Sekcija kleparjev krovcev ima upravni odbor in skupščino sekcije, ki jo sestavljajo poslanci iz krovsko kleparske dejavnosti pri območnih obrtnih zbornicah. Upravni odbor ima neprofesionalnega predsednika ter podpredsednika in sekretarja sekcije skupaj ima 7 članov. Predsednik sekcije, ki je istočasno tudi predsednik upravnega odbora je Rudi RUDNIK, iz  Celja, tel. 041/672 152, e-pošta:  rudi.rudnik@siol.net

Sekretarka sekcije je Mateja Kroflič, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana, tel. 01/583 05 40, mob. 041 712 535, e-pošta: mateja.kroflic@ozs.si

 

Program dela Sekcije kleparjev krovcev