Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Ukrepi, v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu ter predpisom, ki ureja delovna razmerja in jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT

16. 09. 2021
Avtor: Iris Brkovič

Vezano na objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je stopil v veljavo v sredo 15. 9.2021, vas vabimo na spletno predavanje, ki je za člane OZS brezplačen in sicer na temo:

Ukrepi, v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu ter predpisom, ki ureja delovna razmerja in jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT

Seminar bo potekal: v sredo 22.09. 2021 ob 15.30 uri  preko spleta - ZOOM aplikacije
 

P R I J A V A

Prijava je obvezna, saj vam bomo lahko le tako na vaš e-naslov posredovali link do povezave na seminar!

Vsebina:
Odvetnica Vanja Šisernik vam bo predstavila ukrepe, ki jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT, izpolnjevanje katerega je s trenutno veljavnimi odloki Vlade RS določeno za vse zaposlene v Republiki Sloveniji. V okviru predavanja boste tako izvedeli kakšne sankcije ima delodajalec na voljo in pod kakšnimi pogoji lahko delodajalec delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi. Predavanje bo podkrepljeno s praktičnimi nasveti in kratkimi opisi postopkov, ki jih je delodajalec dolžan izpeljati, da bo uveljavljanje obveznosti delavca iz pogodbe o zaposlitvi zakonito in učinkovito.

Nadalje pa vam bo mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor, strokovnjakinja na področju varnosti in zdravja pri delu predstavila:
  • Pogoj PCT, samotestiranje, opredelitev v oceni tveganja
  • Uporaba zaščitnih mask v delovnih okoljih in drugi ukrepi za zagotavljanje varnega dela pri delodajalcu, obveščanje delavcev
  • Posebnosti in praktične izkušnje iz preteklega leta epidemije


Predviden zaključek, po vprašanjih udeležencev, je ob 17.00 uri.


Kotizacija:         
za člane OZS je predavanje brezplačno
za ostale udeležence (ne člane) znaša kotizacija 55,00 € (DDV vključen),
ki se ob prijavi plača na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic  200033.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566