Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Vpliv nove Uredbe o medicinskih pripomočkih (EU) 2017/745 na poslovanje optikov in čevljarjev

04. 11. 2021
Avtor: Iris Brkovič

Sekcija optikov in Sekcija predelovalcev kož za svoje člane organizirata brezplačno spletno predavanje na temo:

 

vpliv nove Uredbe o medicinskih pripomočkih (EU) 2017/745 na poslovanje optikov in čevljarjev

 

 

P R I J A V A

 

 

Predavanje bo potekal: v petek 12.11. 2021 ob 15.30 uri  preko spleta - ZOOM aplikacije

 

Spletna prijava je obvezna saj vam bomo lahko le tako na vaš e-naslov posredovali link do povezave na seminar.

 

Vsebina:

Optiki in čevljarji pri izvajanju svoje dejavnosti, v celoti ali deloma, izdajajo svojim strankam tudi nekatere izdelke, ki so glede na svoj namen delovanja opredeljeni kot medicinski pripomočki. Medicinski pripomočki so v Evropi posebej regulirani izdelki. Takšna regulacija zahteva izpolnjevanje določenih pogojev za vse subjekte (fizične in pravne osebe), ki sodelujejo v procesu od proizvodnje do izdaje medinskih pripomočkov končnim potrošnikom, kot tudi posebne pogoje za izdelke, ki se lahko izdajajo kot medicinski pripomočki. 

 

Uredba o medicinskih pripomočkih (EU) 2017/745, ki jo je sprejel Evropski parlament 5. aprila 2017, začela pa se je uporabljati 26. maja 2021, je osnovni predpis, ki so ga države članice dolžne upoštevati pri dostopnosti do medicinskih pripomočkov na svojem trgu. Nova uredba poleg tega, da spreminja ureditev iz predhodno veljavne uredbe, hkrati zahteva tudi prilagoditev določenih vsebin, ki  jih države članice urejajo v svojih predpisih. Čeprav se je uredba že začela uporabljati, v Sloveniji še niso bili sprejeta vsi izvedbeni predpisi, ki bi ustrezno uredili vsebine za dejansko uporabo uredbe v praksi.  Ne glede na navedeno, se posamezni optiki in čevljarji pri svojem poslovanju že srečujejo z določenimi vprašanji povezanimi z uveljavitvijo nove uredbe.

 

Predaval bo Drago Perkič.

 

Predviden zaključek je ob 16.15 uri.


Kotizacija:         

za člane OZS je predavanje brezplačno
za ostale udeležence (ne člane) znaša kotizacija 55,00 € (DDV vključen),
ki se ob prijavi plača na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic  200033.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566 (sekcija optikov) in Adrijana Poljanšek, sekretarka sekcij: adrijana.poljansek@ozs.si, 01 5830 826 (sekcija predelovalcev kož)

 

Vljudno vabljeni.