Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Omejitve dela voznikov v mednarodnem prevozu

11. 03. 2020
Avtor: Bojan Pečnik

Glede na trenutno kritično situacijo zaradi okužbe koronavirusa, se določene države odločajo o omejitvah vstopa in vožnje voznikov, tudi tovornih vozil.

Hrvaški mejni organi vse voznike, ki so bili v zadnjih 14 dneh na določenih kritičnih področjih (Kitajska, Italija,  del Nemčije, Koreja,..) zavrača in jih pošilja na 14 dnevno hišno samoizolacijo domov ali v karanteno.

Zdravstveni nadzor HR.pdf

Predlagamo, da prevozniki organizirate delo tako, da vozijo v te države tisti vozniki, ki ne opravljajo voženj v državah kjer so zadeve kritične (Italija, del Nemčije, idr.).

Še pojasnilo v zvezi z najavo o zavračanju tovornjakov na meji z Italijo: po pojasnilu MNZ ne gre za formalen ukrep, sklep ali odredbo, Policija bo uravnavala promet tako, da začasno zadržuje tovorna vozila, namenjena proti Hrvaški, da se zmanjšajo kolone na meji s Hrvaško in se ne ustvarja. Pri tem so nam pojasnili, da vozil, namenjenih v Slovenijo ali tranzit v druge nebalkanske države ne bodo zadrževali.

Glede na to, da je v tem kritičnem trenutku še precej nejasnosti in pričakujemo tudi druge uradne informacije tudi iz našega ministrstva, ki pokriva področje transporta prosimo, da spremljate aktualna obvestila.

Preberite tudi