Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Predstavitev osnutka Uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje, spletni dogodek, 16.06.2021

10. 06. 2021
Avtor: Valentina Melkić

Vljudno vabljeni, da se udeležite Predstavitev bo potekala preko spletne aplikacije MS TEAMS,  v sredo, 16.junija 2021 ob 11:30 uri   (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).

 

Najhitreje se prijavite, da izpolnite (klikni)- Spletna P R I J A V A

 

Spletna prijava je obvezna saj vam bomo lahko le tako na vaš e-naslov posredovali link do povezave na seminar. Link vam bo posredovan najpozneje do torka , 15. junija 2021.

 

Vsebina:
Predstavljen bo osnutek Uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje, ki je sicer v javni razpravi do 18.06.2021.

predlogom uredbe se ureja posamezne cilje in ukrepe za posamezne plastične izdelke za enkratno uporabo in ribolovno orodje, ki vsebuje plastiko ter cilje in ukrepe za odpadke, ki nastanejo iz teh proizvodov, skupen cilj pa je zmanjšanje onesnaževanja okolja z odpadki iz teh proizvodov ter smotrna zasnova in raba teh proizvodov. Predlog uredbe tako z namenom zmanjšanja onesnaževanja okolja, zlasti vodnega (morskega) okolja, določa ukrepe za 10 najpogosteje najdenih plastični proizvodov za enkratno uporabo na obalah oceanov v EU in za ribolovno opremo, ki vsebuje plastiko.

 

Osnutek uredbe bo predstavila mag. Jana Miklavčič, s Sektorja za odpadke na Ministrstvu za okolje in prostor.

 

Predviden zaključek je ob 13:00 uri.


Dodatne informacije: Valentina Melkić, sekretarka sekcij: valentina.melkic@ozs.si, 01 58 30 541.

Preberite tudi