Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Vabljeni na tri spletne sklope seminarjev (4.11., 9.11. in 11.11.2021)

20. 10. 2021
Avtor: Valentina Melkić

V času, ko se želimo ponovno vrniti v tirnice življenja in poslovnega okolja, ki smo jih bili vajeni pred epidemijo virusa corone, Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri OZS v terminu, ko bi sicer potekalo dvodnevno strokovno srečanje, organizirata tri spletne (on- line) strokovne sklope seminarjev.

 Ti bodo zato, da se jih boste lahko udeležili v čim večjem številu in da bodo hkrati časovno čim bolj prijazni tudi urnikom opravljanja vaših dejavnosti,  potekali v  treh različnih datumskih terminih:

*   v četrtek, 04.11.2021 –  spletni SEMINAR na temo SPLOŠNIH AKTUALNIH VSEBIN

 *  v torek, 09.11.2021   –  spletni STROKOVNI SEMINAR za DEJAVNOSTI PLASTIČARJE

 *  v četrtek, 11.11.2021 –  spletni STROKOVNI SEMINAR ZA DEJAVNOSTI KOVINARJEV

 Ker se nekaterim članom (npr. kovinoplastikom) strokovne vsebine v praksi prekrivajo oz. dopolnjujejo, boste/ste na vse tri seminarje vljudno vabljeni tako člani sekcije kovinarjev, kakor tudi člani sekcije plastičarjev.

 

P R O G R A M seminarjev:

četrtek, 4.11.2021 (od 13:00 do predvidoma 16:15) spletni SEMINAR na temo SPLOŠNIH AKTUALNIH VSEBIN

 

 13:00 – 13:45 Katarina Železnik Logar, IVD Maribor, strokovnjakinja na področju varnosti in zdravja pri delu bo predstavila ukrepe za zagotavljanje varnega dela pri delodajalcu, obveščanje delavcev ter posebnosti in praktične izkušnje iz preteklega leta epidemije: pogoj PCT, samotestiranje, opredelitev v oceni tveganja, uporabo zaščitnih mask v delovnih okoljih in druge ukrepe.

Vsi na seminar prijavljeni udeleženci boste po seminarju na vaš mail prejeli tudi vzorec  

priloge k izjavi o varnosti z oceno tveganja zaradi oziroma dopolnitve ocene tveganja za

kovinarje ali za plastičarje.

 

13:45 – 14:00 Vprašanja in odgovori

 

14:00 – 15:00 Odvetnica Vanja Šisernik bo predstavila načine odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki jih ima delodajalec na voljo v uvidu eventualnih kršitev s strani delavca v zvezi s COVID-19 ukrepi, kakor tudi na splošno. V okviru predavanja bodo tako predstavljeni vidiki aktualne problematike, kot tudi osnove postopkov delodajalca v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi, s poudarkom na praktičnih primerih.

 

15:00 – 15:15 Vprašanja in odgovori

 

15:15 – 16:00 Tamara Starič Petrović, vodja Svetovalnega centra Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, bo povzela kako zagotoviti uspešen prenos družinskega podjetja na naslednike. Izpostavila bo kako se izogniti napakam, ki so jih drugi podjetniki naredili na poti prenosa podjetja (izziv pri prevzemu podjetij ali pozicioniranju novega lastnika podjetja), različne načine odločanja v podjetjih za bolj premišljeno poslovanje, nove ideje za strateške premike pri organizaciji podjetij, tržnem pozicioniranju podjetja ali novih poslovnih izzivih ter slušatelje seznanila s problematiko, ki se pojavlja ob prevzemu. Predstavila bo primere dobrih in slabih praks ter možnost povrnitve stroškov, ki nastanejo ob prenosu, preko Vavčerja za prenos lastništva (celoten postopek)

 

16:00 – 16:15 Vprašanja in odgovori

 

torek, 9.11.2021 (od 13:30 do predvidoma 15:45 ) – spletni STROKOVNI SEMINAR za DEJAVNOSTI PLASTIČARJEV

 

13:30 – 15:30: Ne temo »Področja z možnostjo preboja in kritična področja za industrijo plastike« bo plastičarjem predaval dolgoletni predavatelj, dobro znani specialist tega področja Janez Navodnik, univ.dipl.ing.

15:30 – 15:45 Vprašanja in odgovori

 

četrtek, 11.11.2021 (od 13:00 do predvidoma 15:45) -  spletni STROKOVNI SEMINAR ZA DEJAVNOSTI KOVINARJEV

 

13:00 – 14:30 Seminar z nazivom »Toplotne obdelave jekel« bo izvedel predavatelj

Miha Šubic, vodja metalurškega laboratorija v podjetju TKC d.o.o.. Na predavanju bo  

predstavil namen toplotnih obdelav, vrste toplotnih obdelav, procese med toplotno

obdelavo ter toplotno obdelavo v Tehnološkem Konzultantskem Centru d.o.o.

 

14:30 – 14:45  Vprašanja in odgovori

 

14:45 – 15:30 Na vedno aktualno temo tribologije bo o nižanju stroškov z nego maziv predaval Gregor Podobnik, s podjetja ABC Maziva d.o.o.

 

 15:30 – 15:45  Vprašanja in odgovori

  

Člani Sekcije plastičarjev in Sekcije kovinarjev pri OZS boste v kratkem o vseh treh sklopih spletnih seminarjev obveščeni z e-masovno pošto. Za vsak sklop predavanj boste prejeli posamezen e-mail z vabilom, kjer bo objavljen tudi link za prijavo.

Več o posameznem sklopu seminarjev bo objavljeno tudi na spletni strani OZS, Sekcija plastičarjev / Sekcija kovinarjev.

 

Veselimo se vaše spletne udeležbe!