Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Vodstvi obeh zbornic enotni glede čim hitrejšega reševanja problematike prevoznikov

16. 07. 2019
Avtor: Maja Rigač

Danes so se sestali predsedniki obeh zbornic (OZS in HOK) in predstavniki prevoznikov, s ciljem čim hitrejšega pretoka skozi mejne prehode slovenskih in hrvaških prevoznikov. Zaprtje mejnih prehodov je politično vprašanje, ki ima za posledico visoke stroške za gospodarstvo ene in druge države. Vodstva obeh zbornic zahtevajo od obeh vlad hitro reševanje problemov, prvenstveno zahtevajo, da se čim prej sestane meddržavna mešana komisija, v kateri bodo predstavniki slovenskih in hrvaških prevoznikov ter predstavnikov policije obeh držav.

Poudarili so, da morajo imeti slovenski in hrvaški prevozniki možnost koristiti vse mejne prehode, ne glede na mesto naklada.

»Interesi slovenskih in hrvaških prevoznikov so skupni, zato morata transport in dobava med obema gospodarstvoma potekati nemoteno«, so še zaključili predsedniki obeh zbornic na sestanku.

Obe zbornici bosta posredovali svojim vladam zahtevo za čim hitrejšo rešitev problematike prevoznikov.

Preberite tudi