Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija polagalcev talnih oblog - prva stran

sekcija-polagalcev-talnih-oblog

novica V OZS pozdravljamo ukinitev pogoja PCT

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev vlade, da se z današnjim dnem ukine pogoj PCT za vse storitvene dejavnosti, omejitve glede števila oseb ter odpiralnih časov gostinskih lokalov.

»Veseli nas, da je vlada prisluhnila našim argumentom za odpravo pogoja PCT v storitvenih dejavnostih. Zaradi pogoja PCT so se namreč številni naši člani soočali z izgubo strank in posledično upadom prometa. Verjamem, da je odprava pogoja PCT in drugih omejitev za naše obrtnike in podjetnike nadvse spodbudna, saj bodo končno začeli poslovati v normalnih pogojih,« je odločitev vlade komentiral predsednik OZS Branko Meh.

OZS je sicer v minulih tednih opozarjala tudi na t.i. energetsko krizo, ki pesti malo gospodarstvo. Pri nekaterih obrtnikih in podjetnikih so namreč stroški električne energije narasli tudi za 300 odstotkov. OZS je nasprotovala prejšnjim pogojem za dodelitev pomoči, zlasti kriteriju glede števila zaposlenih. Predsednik Meh je tako večkrat izpostavil, da poraba električne energije ne sme biti vezana na število zaposlenih, saj »zaposleni niso priključeni na električno energijo«. Vlada je kasneje z amandmaji pogoj 5 zaposlenih odpravila. Podjetjem bo na voljo pomoč v skupni višini 70 milijonov evrov, med upravičenci pa bodo sedaj tudi podjetja z manj kot 5 zaposlenimi ter samozaposleni. 

O predlogu Zakona o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu bodo poslanci DZ odločali že jutri.  

novica Uredba o embalaži in odpadni embalaži

Vlada je 8.4.2021 sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja (ZVO-1J).

novica Ustavitev dejavnosti - Kaj lahko delamo?

Vlada je v uradnem listu objavila nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki velja od 16. do 22. januarja 2021. Z njim ohranja enake izjeme, kot do sedaj, dodatno dodaja le dejavnost čistilnic, ki pa je bila z interpretacijo MGRT dovoljena že prej. Poseben odlok je izdala tudi za področje voznikov in vozil ter podaljšala vse druge odloke in razglašeno epidemijo.

novica Vlada je do 22. januarja 2021 podaljšala veljavnost ukrepov iz posameznih odlokov

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. V posameznih odlokih so določbe, ki Vlado Republike Slovenije zavezujejo k preverjanju utemeljenosti ukrepov iz posameznega odloka vsakih sedem dni, prav tako pa končna določba jasno določa sedemdnevno veljavnost posameznega odloka.

novica Brezplačne zaščitne maske za samozaposlene in mikro podjetja

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

novica Nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada RS je 5.1.2021 sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 7. januarja 2021 in bo veljal do vključno 13. januarja 2021.

novica Nov portal Evropske komisije glede dostopa do trgov »Access2Markets«

Z današnjim dnem je začel delovati spletni portal »Access2markets«, kar v prevodu pomeni dostop do trgov. Gre za portal, ki je zasnovan z namenom, da bi pomagal manjšim podjetjem trgovati z državami zunaj EU in kar najbolje izkoristiti trgovinske dogovore EU.

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).
Pišite nam