Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
OZS Sekcija polagalcev talnih oblog
FRIZERJI

Srečanje ljubljanskih frizerjev

24. 01. 2023
Avtor: Vlasta Markoja
FRIZERJI

 

Na OOZ Ljubljana-Bežigrad je bilo 23. januarja 2023 v sodelovanju s Sekcijo frizerjev pri OZS in ostalimi ljubljanskimi OOZ (Center, Moste Polje, Šiška in Vič) organizirano srečanje ljubljanskih frizerjev.

Poudarek tega prvega srečanja je bila predstavitev izobraženja v stroki.  Po kratkem uvodnem nagovoru sekretarke sekcije Vlaste Markoja je Mitja Korunovski iz OZS udeleženkam predstavil praktično usposabljanje na delovnem mestu (pogodbe, sofinanciranje, …), nato pa je Boris Klančnik iz Centra za poslovno izobraževanje podal informacije o novem izobraževalnem programu Frizerski tehnik PTI (3 + 2). Kot smo izvedeli, je s to nadgradnjo frizerski poklic (kot zadnji) dosegel vertikalno prehodnost na višje izobraževanje; slabša stran tega je manjše število ur praktičnega usposabljanja v 4. in 5. letniku. Kljub vsemu je še vedno veliko zanimanja za vpis v izobraževalni program frizer,  je prisotne pomiril g. Klančnik. V nekaterih dejavnostih je namreč položaj bistveno slabši.

 

V zaključnem delu je sekretarka OOZ Lj. Bežigrad Magdalena Zupanc udeležencem predstavila še novosti pri obdavčitvi v letu 2023 (noveli Zakona o dohodnini in Zakona o davčnem postopku, novosti pri REK obrazcih, povračilih stroškov in o novi višini minimalne plače). Ob prigrizku na koncu srečanja smo se dogovorili, da člani svoje želje o temah naslednjega srečanja sporočijo na svojo zbornico ali na strokovno sekcijo pri OZS.

 

Magdalena Zupanc

Frizerji