Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija predelovalcev kož - prva stran

sekcija-predelovalcev-koz

novica Odprtje dejavnosti

Vlada je prisluhnila večini naših predlogov za vnovično odprtje dejavnosti in določila nove izjeme, za katere ne velja več prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev.

Z današnjim dnem 4.maja so tako ponovno dovoljene naslednje dejavnosti:

  -   strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem),
  -   storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev,
  -  storitve na področjih: fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo.
 
Vključujejo se storitve na področju tekstilne, usnjarske in obutvene dejavnosti. Tekstilna dejavnost zajema izdelavo pletenin, tekstilij, oblačil, kvačkanih materialov, spodnjega perila, nogavic tehničnih tekstilij in šivanje delovnih oblačil, šiviljska popravila, šivanje izdelkov, ki niso oblačila, šiviljska popravila. Tudi pri izdelavi oblačil po meri je stik s potrošnikom minimalen.

Enako velja za usnjarsko in obutveno dejavnost, ki zajema proizvodnjo usnja in izdelave usnjenih in sorodnih izdelkov, strojenje in dodelavo usnja in krzna, potovalne galanterije, proizvodnjo obutve, oblačil in popravil in usnjene galanterije. Gre za sprostitev storitev  čevljarskih, torbarskih, krznarskih storitev, med katerimi so storitve, ki se izvajajo na obrtni način. Ker pogosto, zlasti čevljarji, hkrati ponujajo storitev izdelave ključev, se tem storitvam dodaja tudi izdelava ključev.

Nadalje se sproščajo storitve, kjer je stik s potrošniki minimalen, vendar gre za storitve, ki so potrebne za delovanje javnih služb, ki se postopno sproščajo, kot so uradi in upravne enote, postopno sproščanje na področju šolstva (matura) itd. Med te storitve štejemo storitve na področju fotografske dejavnosti in fotokopiranje.

Doda se tudi storitve urarstvo in zlatarstvo, ki se izvajajo na obrtni način in je stik s potrošnikom minimalen. Vse navedene storitve je dovoljeno ponujati in prodajati le ob strogem upoštevanju navodil NIJZ, na način, da se prepreči možnost okužbe ali je možnost  minimalna.

 

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

novica Seznam standardov za izdelavo zaščitnih mask, ki pa so BREZPLAČNO DOSTOPNI

Seznam vseh trenutno pomembnih standardov je na spletni povezavi . http://www.sist.si/image/catalog/DOWNLOAD/OBJAVE/2020/Standardi-zascita-COVID-19_1.pdf Začasno so ti standardi tudi brezplačno dostopni, info na povezavi: http://www.sist.si/aktualno-main/zdravstvo-brezplacne-dostop-do-standardov.html Preizkušanje je možno opraviti na: SIQ - Slovenaki inštitut za kakovost in meroslovje (medicisnki pripomočki) ZVD - Zavod za varstvo pri delu (osebna varovalna oprema)

novica Standardi za izdelavo zaščitnih mask, obleke in rokavic ter obuval

V kolikor razmišljate o izdelavi različnih zaščitnih sredstev za zdravstvo in osebno rabo, objavljamo standarde, ki jih je potrebno upoštevati pri izdelavi zaščitnih mask, oblek in rokavic ter obuval. Objavljeni so tudi na spletni strani MGRT RS. Standardi za izdelavo zaščitnih mask, oblek, rokavic ter obuval

novica Preklic Odredbe o prepovedi prometa z zaščitni sredstvi

Ponovno je dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi. Z Odlokom v Uradnem listu so preklicali Odredbo o prepovedi prometa z zaščitni sredstvi https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020025.pdf

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je v uradnem listu objavila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Od polnoči bo veljala prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve. Odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike, pri teh pa bodo omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.

novica Ponovno dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi

Vlada je z Odlokom preklicala sprejeto Odredbo o prepovedi prometa z zaščitnimi sredstvi. Objavljena je v Uradnem listu 25/2020
Pišite nam