Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija predelovalcev kož - prva stran

sekcija-predelovalcev-koz

novica Vpliv nove Uredbe o medicinskih pripomočkih (EU) 2017/745 na poslovanje optikov in čevljarjev

Sekcija optikov in Sekcija predelovalcev kož za svoje člane organizirata brezplačno spletno predavanje na temo:

 

vpliv nove Uredbe o medicinskih pripomočkih (EU) 2017/745 na poslovanje optikov in čevljarjev

 

 

P R I J A V A

 

 

Predavanje bo potekal: v petek 12.11. 2021 ob 15.30 uri  preko spleta - ZOOM aplikacije

 

Spletna prijava je obvezna saj vam bomo lahko le tako na vaš e-naslov posredovali link do povezave na seminar.

 

Vsebina:

Optiki in čevljarji pri izvajanju svoje dejavnosti, v celoti ali deloma, izdajajo svojim strankam tudi nekatere izdelke, ki so glede na svoj namen delovanja opredeljeni kot medicinski pripomočki. Medicinski pripomočki so v Evropi posebej regulirani izdelki. Takšna regulacija zahteva izpolnjevanje določenih pogojev za vse subjekte (fizične in pravne osebe), ki sodelujejo v procesu od proizvodnje do izdaje medinskih pripomočkov končnim potrošnikom, kot tudi posebne pogoje za izdelke, ki se lahko izdajajo kot medicinski pripomočki. 

 

Uredba o medicinskih pripomočkih (EU) 2017/745, ki jo je sprejel Evropski parlament 5. aprila 2017, začela pa se je uporabljati 26. maja 2021, je osnovni predpis, ki so ga države članice dolžne upoštevati pri dostopnosti do medicinskih pripomočkov na svojem trgu. Nova uredba poleg tega, da spreminja ureditev iz predhodno veljavne uredbe, hkrati zahteva tudi prilagoditev določenih vsebin, ki  jih države članice urejajo v svojih predpisih. Čeprav se je uredba že začela uporabljati, v Sloveniji še niso bili sprejeta vsi izvedbeni predpisi, ki bi ustrezno uredili vsebine za dejansko uporabo uredbe v praksi.  Ne glede na navedeno, se posamezni optiki in čevljarji pri svojem poslovanju že srečujejo z določenimi vprašanji povezanimi z uveljavitvijo nove uredbe.

 

Predaval bo Drago Perkič.

 

Predviden zaključek je ob 16.15 uri.


Kotizacija:         

za člane OZS je predavanje brezplačno
za ostale udeležence (ne člane) znaša kotizacija 55,00 € (DDV vključen),
ki se ob prijavi plača na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic  200033.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566 (sekcija optikov) in Adrijana Poljanšek, sekretarka sekcij: adrijana.poljansek@ozs.si, 01 5830 826 (sekcija predelovalcev kož)

 

Vljudno vabljeni.

 

novica 20. Tradicionalno strokovno srečanje tekstilcev in predelovalcev kož pri OZS

Spoštovani, Vabimo vas na 20. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 1. in 2. oktobra 2021 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve v ANKARANU javite na telefonsko številko: 05 66 37 444 ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si do 30.9.2021 s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev. Predstavljena bo tema, kako lahko enostavno fotografirate oblačila in usnjene izdelke za objevo na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Naslednji dan bo sledila praktična delavnica, kako fotografije na družbenih omrežjih uporabiti v promocijske namene, kako se pripraviti na dolgoročno izvajanje promocije ter kako doseči čim širši krog ljudi. Zato vas prosimo, da s seboj prinesete oblačila in usnjene izdelke, da boste v živo fotografirali s pomočjo fotografa in takoj drugi dan na delavnici objavili fotografijo na družbenih omrežjih.

novica Nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS št. 142/2021 je bil danes objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Odlok, ki začne veljati v ponedeljek 6. septembra 2021, združuje ureditve več prej ločenih odlokov v zvezi z omejevanjem in obvladovanjem nalezljive bolezni COVID-19, kot so izpolnjevanje PCT pogoja za ponudnike in osebe, ki se udeležujejo dejavnosti, uporabo zaščitnih mask, samotestiranje, kritje stroškov in vpogled v dokazila o izpolnjevanju PCT pogoja itn.

novica Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo. Z navedeno uredbo se ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo. Na seminarju boste izvedeli ali ste morda zavezanci in ste najkasneje do 24.5. 2021 dolžni skleniti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo (DROE), vodenje evidenc … kdo mora poročati, če sami kupujemo izdelke v embalaži izven Slovenije … "Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizrajo sekcije frizerjev, kozmetikov, tekstilcev in vzdrževalcev tekstilij in predelovalcev kož bodo predstavljene, v torek 18. 5.2021 ob 15.00 uri, preko spleta.

novica Uredba o embalaži in odpadni embalaži

Vlada je 8.4.2021 sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja (ZVO-1J).

novica Novi odloki Vlade RS, ki stopajo v veljavo

Vlada je na svoji zadnji dopisni seji sprejela vrsto odlokov, ki bodo vplivali na naše poslovno in zasebno življenje. Danes jih je objavila tudi v uradnem listu. Navajamo ključne odloke za izvajanje dejavnosti in povezave na uradni list, v nadaljevanju prispevka pa lahko najdete tudi povzetke vsebin posameznih odlokov in njihove veljavnosti.

novica Odprto pismo ministru za zdravje Janezu Poklukarju

Spoštovani gospod minister Janez Poklukar,  v tem tednu naj bi skupaj z vlado ponovno pretresali vladni semafor in se odločali o nadaljnjem zaostrovanju ali sproščanju ukrepov. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki zastopa interese malih obrtnikov in podjetnikov, si želimo, da bi pri sprejemanju končne odločitve upoštevali tudi argumente malega gospodarstva, ki predstavlja hrbtenico slovenskega gospodarstva.

novica Poročanje o embalaži dani v promet v RS v letu 2020 in poročanje o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi za leto 2020 - do 31.03.2021

V kolikor ste zavezanci morate tudi letos do 31.03.2021 poročati o EMBALAŽI dani v promet v letu 2020 in o nastalih ODPADKIH in ravnanju z njimi za leto 2020.
Pišite nam