Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
ČEVLJARJI

Če izdelujete ortopedsko obutev, se morate vpisati v register proizvajalcev medicinskih pripomočkov

25. 10. 2023
Avtor: Adrijana Poljanšek
ČEVLJARJI

Obveščamo vas, da predstavniki sekcije sodelujejo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije  (ZZZS) pri predlogu besedila novega Dogovora o preskrbi z medicinskimi pripomočki glede izdelave ortopedske obutve. V ta namen se je že spomladi Upravni odbor Sekcije predelovalcev kož pri OZS sestal na redni seji in obravnaval aktivnosti v povezavi z izdelavo ortopedske obtuve za posameznega uporabnika v novem dogovoru o medicinskih pripomočkih.

Register v pomoč uporabnikom

Register naj bi doživel posodobitev, s katero bodo uporabniki ortopedske obutve lažje in hitro našli čevljarja, ki jim bo izdelal obutev po meri. Ob tem so se dogovorili še, da bo v primerih, ko pacient potrebuje ortopedsko obutev, še naprej sodeloval inženir ortotik in protetik, obutev pa bo izdelal čevljar, ki je usposobljen, da prilagodi obutev posamezniku glede na okvaro oziroma poškodbo in zagotovi kakovostno storitev in izdelke.  

Obvezen vpis v register

Sekcija predelovalcev kož pri OZS ponovno svoje člane opozarja:  čevljarji, ki izdelujejo ortopedsko obutev, se morajo vpisati v register proizvajalcev medicinskih pripomočkov, izdelanih za posemeznega uporabnika (custom-made), ki ga vodi Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke. (Ponudnik oziroma dobavitelj mora biti vpisan v register proizvajalcev MP, izdelanih za posameznega uporabnika za ortopedsko obutev pri JAZMP. Pred prevzemom MP s strani zavarovane osebe ustreznost izdelanega MP potrdi).

Posredujemo vam povezavo na register  (tukaj >>>)
 

Nove pogodbe z ZZZS le na podlagi vpisa v register

Le na podlagi vpisa v register bodo čevljarji lahko v okviru Dogovora o preskrbi z medicinskimi pripomočki sklepali nove pogodbe z ZZZS za izdelavo ortopedske obutve.