Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
sekcija-zlatarjev-in-draguljarjev-odbor-urarji

Sekcija zlatarjev in draguljarjev

Če se zavedamo, da je nakit ali posamezen izdelek iz plemenitih kovin nekaj dragocenega, nenavadnega, spoštovanja vrednega, potem ga moramo znati tudi ceniti. Pristen nakit je izdelan iz plemenitih kovin. Vsak izdelke, posebno pa še zlatarski mora imeti neko določeno obliko zaradi učinkovitosti, imeti mora tudi lepotno in umetniško vrednost. Zlatarji so torej neke vrste umetniki, saj so idejni ustvarjalci raznovrstnih klasičnih in sodobnih oblik nakita.

Razumljivo je, da nakit, ki človeka razveseljuje in mu povzdiguje njegovo dostojanstvo, ni poceni.

S širjenjem raznovrstne uporabe materialov v zlatarstvu, se je širil tudi obseg izdelovanja nakita, ki danes obsega zelo širok spekter. Že dolgo zlatarstvo ni več enostavno izdelovanje nakita, ampak tudi umetnost in oblikovanje nakita.

Glavne storitve zlatarjev so:

  • izdelovanje nakita iz plemenitih kovin ali zlitin ali iz dragih in poldragih kamnov, tudi v kombinaciji z drugimi materiali,

  • obdelovanje dragih in poldragih kamnov,

  • brušenje diamantov,

  • popravilo izdelkov iz plemenitih kovin,

  • proizvodnja kovancev, kovanje medalj, medaljonov tudi iz plemenitih kovin,

  • izdelovanje servisov, jedilnih priborov in drugo.

Pomembno: