Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Sekcija zlatarjev in draguljarjev, odbor urarji

novica Strokovno srečanje naših zlatarjev in draguljarjev

Danes v Jeruzalemu poteka strokovno srečanje Sekcije zlatarjev in draguljarjev pri OZS. Z njim so člani ene naših manjših strokovnih sekcij uspešno prebili led in okove korona krize ter v vsem novih razmerah kot naša prva strokovna sekcija ponovno izvedli svoje strokovno srečanje, ki je poleg članic in članov povezalo tudi njihove goste s katerimi pri svojem delu sodelujejo.

Strokovni in izobraževalni del srečanja se je začel s predavanjem predstavnikov Urada RS za meroslovje, beseda je tekla o dokumentaciji, ki jo zlatarji potrebujejo za samodeklariranje in za pridobitev žiga uvoznika. V nadaljevanju so predstavniki urada predstavili še novosti nadzora na področju prometa izdelkov iz plemenitih kovin, ki ga opravljajo inšpektorji urada v skladu z Zakonom o izdelkih iz plemenitih kovin. Sledilo je izobraževanje s Klemenom Radovanom Navodarjem o izvoru, razvrstitvi in lastnostih dragih in poldragih kamnov, njihovem prepoznavanju ter uporabi v zlatarstvu in draguljarstvu s prikazom široke palete vzorcev. Strokovni del so zaključili predstavniki podjetja Regros d.o.o., predstavili so paleto sodobnih laserskih rezalnikov oz. gravirnih strojev in prikazali tudi njihovo praktično uporabno vrednost ter delovanje.

Čas odmorov srečanja, popoldanski plenarni del s posvetom in večerni družabni del pa bodo udeleženci srečanja s pridom izkoristili za izmenjavo mnenj, strokovno druženje in povezovanje ter kovanje načrtov za prihajajoče aktivnosti sekcije v letošnji jeseni in bolj oddaljeni prihodnosti.

Srečanje je poteklo v skladu z vsemi zdravstvenimi priporočili, program pa je bil oblikovan tako, da je lahko združil vse običajne in nove vsebine. Več o dogodku bo v prihajajoči reviji Obrtnik podjetnik.

novica Strokovno - družabno srečanje zlatarjev pri OZS

Spoštovane / spoštovani! Sekcija zlatarjev in draguljarjev pri OZS organizira že tradicionalni strokovno-družaben dogodek, namenjen informiranju glede zakonodaje, izpopolnjevanju poznavanja dragih ter poldragih kamnov in posameznih tehnik izdelovanja zlatarskih izdelkov. Strokovno izobraževanje ter druženje s člani Sekcije zlatarjev in draguljarjev pri OZS bo v soboto, 19. septembra 2020 v Gostišču Vinski hram Brenholc, Jeruzalem. www.brenholc.com Vabljeni vsi obrtniki in podjetniki te stroke ter ostali, ki vas ta obrt zanima! Srečanja se bo pričelo ob 10:30 uri

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je v uradnem listu objavila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Od polnoči bo veljala prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve. Odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike, pri teh pa bodo omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.

novica Ponovno dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi

Vlada je z Odlokom preklicala sprejeto Odredbo o prepovedi prometa z zaščitnimi sredstvi. Objavljena je v Uradnem listu 25/2020

novica Obvestilo Tržnega inšpektorata RS - poziv proti agresivni poslovni praksi

Tržni inšpektorat RS poziva vse gospodarske subjekte, ki potrošnikom zagotavljajo blago in storitve na trgu, da ne zvišujejo cen blaga in storitev, po katerih je v teh časih večje povpraševanje. Agresivno poslovno prakso, ki je prepovedana bo TIRS aktivno spremljal n striktno ukrepal proti vsem, ki bodo poskušali izkoristiti težko situacijo, v kateri se je trenutno znašla Slovenija. Istočasno bo o vseh kršitvah in kršiteljih seznanil slovensko javnost. Obvestilo TIRS-a, ki smo ga prejeli po e-pošti v celoti objavljamo v nadaljevanju

novica Izobraževanje- spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo

Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo v letu 2017 in 2018 so prinesle kar nekaj sprememb tudi za podjetja, ki na slovenski trg dajejo do 15 ton embalaže letno skupaj z embaliranim blagom. Ker spodnjih količinskih izjem ni, to velja za vso embalažo, tudi za zelo nizke količine. Zavezanci, ki dajo na slovenski trg male količine embalaže, nimajo več odpustkov glede vodenja evidenc in poročanja, zato je bila že v preteklem letu potrebna registracija in poročanje o embalaži, enako pa velja tudi v letošnjem letu.
Pišite nam