Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
NEPOVRATNA SREDSTVA

EU RAZPIS ZA INOVACIJE NA PODROČJU NIZKOOGLJIČNIH TEHNOLOGI

13. 01. 2023
Avtor: Larisa Vodeb
NEPOVRATNA SREDSTVA

Ministrstvo za okolje in prostor ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju vas vabita na

INFO DAN ZA RAZPISE ZA NEPOVRATNA SREDSTVA ZA VELIKE IN MALE PROJEKTE NA PODROČJU NIZKOOGLJIČNIH TEHNOLOGIJ V OKVIRU EU SKLADA ZA INOVACIJE

Dvorana v pritličju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16 v Ljubljani, 27. januar 2023


Slovenija je močno zavezana k doseganju ciljev Evropskega zelenega dogovora, ki predvideva tudi bistveno zmanjšanje škodljivih emisij toplogrednih plinov. Na voljo je relativno veliko različnih EU programov in razpisov, ki spodbujajo razogljičenje EU industrije in s tem omogočajo lažji prehod v "zeleno" družbo, a tokrat vam podrobneje predstavljamo EU Sklad za inovacije (Innovation Fund), ki se polni s prihodki iz prodaje pravic do emisije, in ki dvakrat letno razpiše nepovratna sredstva za inovativne nizkoogljične tehnološke projekte/rešitve. Vlada R Slovenije in njena ustrezna ministrstva bodo v sodelovanju s Slovenskim gospodarskim in raziskovalnim združenjem iz Bruslja spodbujala potencialne prijavitelje na EU razpise za razogljičenje slovenske industrije.

Slovenija je prek tega sklada šele konec leta 2022 prvič pridobila enega od zmagovalcev razpisa (Steklarna Hrastnik), ki se bo tudi predstavil na naši delovni konferenci. Predstavili bomo tudi nekatere tuje zmagovalce in nekatere potencialno zanimive slovenske projekte za nadaljnje razpise, medtem ko bodo kolegi iz Evropske komisije temeljito predstavili sam razpis, potrebno vsebino in tudi finančni del le-tega.
 

Konferenca je brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.
 
Prijave na konferenco zbiraJo na na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi.
 

vir: mzizš