Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
zastopanje

Osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži

18. JUNIJ 2019  |   Maja Rigač

Ministrstvo za okolje in prostor je pripravilo osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži. Rok za posredovanje pripomb je ponedeljek, 8.7.2019.

 

Uredba z namenom preprečevanja ali zmanjševanja kakršnega koli vpliva embalaže in odpadne embalaže na okolje ter preprečevanja trgovinskih ovir in izkrivljanja ter omejevanja konkurence v skladu z Direktivo 94/62/ES o embalaži in odpadni embalaži, določa pravila ravnanja in druge pogoje za proizvodnjo, uporabo in distribucijo embalaže, za dajanje embalaže na trg RS, za ponovno uporabo embalaže ter za zbiranje, predelavo in odstranjevanje odpadne embalaže, s ciljem preprečevati nastajanje odpadne embalaže in zagotavljati takšno ponovno uporabo embalaže ter recikliranje in druge oblike predelave odpadne embalaže, da se kar najbolj zmanjša obseg končnega odstranjevanja odpadne embalaže, s čimer se prispeva k prehodu na krožno gospodarstvo.

 

Z uredbo se v notranji pravni red prenaša večina določb Direktive 2018/852/EU o spremembi Direktive 94/62/ES o embalaži in odpadni embalaži. Rok za prenos te direktive je 5. julij 2020.

 

Z uveljavitvijo uredbe bo prenehala veljati sedaj veljavna Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, razen njenega 2. poglavja, ki določa zahteve za embalažo.

Preberite tudi:

Pišite nam