Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Strateško na avstrijski trg - spletni seminar

26. 04. 2022
Avtor: Larisa Vodeb

SPIRIT Slovenija  v maju in juniju organizira izobraževalni program vezan na  spoznavanje poslovnega okolja Avstrije. V okviru izobraževalnega programa bodo podjetja in obrniki spoznavali posebnosti avstrijskega trga, načine pridobivanja informacij o trgu in vstopa na ta trg. Posebna pozornost bo namenjena področju vstopa na avstrijski trg preko spletne trgovine ter pravnim posebnostim poslovanja.

 

Avstrijsko tržišče ponuja številne priložnosti za slovenske izvoznike, še posebej v segmentih:

  • Napredna proizvodnja. Avstrijska vlada je v letu 2018 objavila tehnološki načrt „Plattform Industrie 4.0“, ki je ključnega pomena za prihodnost napredne avstrijske proizvodnje. Ti trendi predstavljajo priložnosti za izvoznike, da avstrijskim podjetjem zagotovijo ključne rešitve/tehnologije v industriji 4.0, kot so vizualizacija in simulacija, pametni stroji in roboti, pametna logistika in kibernetska varnost.
  • Medicinska oprema. Vse večji prodor HealthIT-a ima široke posledice na trg medicinske opreme, saj interoperabilnost in napredne komunikacijske možnosti postajajo standardne zahteve za celo vrsto medicinskih pripomočkov.
  • Farmacevtski izdelki. V Avstriji so izdatki za zdravila na prebivalca med najvišjimi na svetu in naj bi se v naslednjih letih povečeval po 3,3 % povprečni letni stopnji. Dejavniki, ki najbolj vplivajo na avstrijski farmacevtski trg, so staranje prebivalstva, hiter napredek v farmakološki tehnologiji in omejitve stroškov, ki jih uveljavljajo avstrijske javne zavarovalnice.

Podroben izobraževalni program, sestavljen iz spletnega seminarja, ki  vključuje 4 delavnice, mentorstvo in poslovni obisk Dunaja med 9-10 junijem,  najdete na spletnih strani agencije SPIRIT.

Spletni seminar vključuje 4 delavnice, ki obravnavajo naslednje teme: medkulturne razlike, pregled zakonodaje in davčne politike Avstrije, marketing v avstriji ter distribucija in pomembni poslovni kontakti. Po zaključku seminarja sledita mentorstvo in organizacija poslovenga obiska na Dunaju. Mentorji bodo iz vrst vrst upravnega in nadzornega odbora SGZ, ter iz vrst članov SGZ. Izbrani bodo glede na branžo podjejta, strategijo, velikost in interes podjetja. Oblika in način sodelovanja bosta dorečena individualno.
Namen poslovnega obiska je vzpostaviti prve poslovne stike na tržišču ter se povezati s slovenskimi podjetniki, ki so aktivni na avstrijskem tržišču in lahko ponudijo informacije iz prve roke.
Eden izmed ključnih elementov poslovne delegacije je ogled dobrih praks s poudarkom na podjetjih, katerih strategija je močno usmerjena v trajnostne poslovne politike in zeleno transformacijo.

Prijava in dodatne informacije

  
Prijave za udeležbo na spletnem seminarju SPIRIT zbira na tej povezavi do petka, 6. maja 2022.

Udeležba na seminarju je brezplačna in omejena na 30 udeležencev iz mikro, malih in srednje velikih slovenskih podjetij.
 
Predavanja, delavnice in svetovanja bodo v potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Delavnice bomo izvajali v spletnem okolju Zoom, povezavo vam pošljemo dan pred pričetkom izobraževalnega programa.
 
Sredstva za pripravo in izvedbo izobraževalnega programa »Uspeti v Franciji« za slovenska mikro, mala in srednje velika izvozno usmerjena podjetja zagotavljata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več na www.eu-skladi.si.
 
 
Več informacij:

  • Martin Zadel, SPIRIT Slovenija, e-mail: martin.zadel@spiritslovenia.si  

 

Preberite tudi