Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Mednarodni sejem obrti in podjetništva, 13.-17.9.2023, Celje

Sejemska predstavitev obrtno-podjetniškega zborničnega sistema bo potekala v nadstropju dvorane L1 in drugih sejemskih dvoranah, kjer se bodo predstavile strokovne sekcije pri OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) s člani ter poslovni partnerji OZS. V dvorani L1 se bo tradicionalno predstavila tudi Ulica obrti s predstavitvijo obrtnih poklicev. V času sejma bodo potekali tudi obsejemski dogodki sistema OZS in podelitev tradicionalnih zborničnih sejemskih priznanj (Cehi).

1. Predstavitev strokovnih sekcij OZS in članov

Letos se bodo predstavile strokovne sekcije OZS in Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS s člani:

  • Sekcija kovinarjev
  • Sekcija plastičarjev
  • Sekcija instalaterjev energetikov
  • Sekcija za domačo in umetnostno obrt OZS  bo v okviru Ulice obrti in v atriju celjskega sejmišča predstavila rokodelske dejavnosti: čipkarstvo, zlatarstvo, lončarstvo, slamnikarstvo, izdelovanje glasbil, izdelovanje replik v lesu in pletarstvo, in sicer z namenom prikazovanja spretnosti, ki so pomembne za ohranjanje slovenske rokodelske dediščine.

2. Predstavitev območnih obrtno-podjetniških zbornic in članov

Letos se bodo predstavile OOZ Krško in OOZ Ormož s člani in partnerji v dvorani L1.

3. Ulica Obrti – predstavitev obrtnih poklicev

Ulica obrti bo na atraktiven način predstavila obrtne poklice na več kot 270 m². Osrednja točka ulice obrti bo ponovno »Vajeniška pisarna«, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o izvajanju vajeništva. Ulica obrti bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema.

4. Predstavitev kartice Mozaik podjetnih

Na razstavnem prostoru OZS v dvorani L1 bodo potekale predstavitve partnerjev kartice Mozaik podjetnih (Zavarovalnica Triglav, Telemach, Diners, Big Bang). Partnerji Mozaika podjetnih bodo predstavljali ugodnosti, ki so v okviru sodelovanja z OZS na voljo članom.

5. Predstavitev partnerjev OZS

V okviru OZS predstavitve v dvorani L1 se bo predstavila SID Banka in sicer finančne ter zavarovalne storitve za podjetja.

6. Obsejemski program

Slavnostno odprtje MOS bo v sredo, 13. 9. 2023, ob 10.00 uri,  v Modri dvorani, v poslovni stavbi Celjskega sejmišča. Sistem OZS bo tudi letos izvedel številne zanimive obsejemske dogodke v času MOS. V sredo, 13.9., ob 13. uri po potekala okrogla miza z naslovom »Delovne migracije med Slovenijo, Hrvaško in Srbijo«, v sejni sobi Celjanka (dogodek organizira OOZ Krško s partnerji). Dan OZS bo tradicvionalno potekal v petek, 15.9.2023, ob 11. uri, v Modri dvorani.

Vse dni sejma bo potekala tudi predstavitev obrtnih poklicev na Ulici obrti (dvorana L1). Od torka do petka pa bodo potekala tudi svetovanja za člane na razstavnem prostoru OZS (dvorana L1).

7. Mednarodno poslovno srečanje »Connect2Slovenia«

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s partnerji organizira v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom "Connect2Slovenia", ki bo potekalo v četrtek, 14. 9. 2023, s pričetkom ob 10. uri,  v Modri dvorani celjskega sejmišča.

8. Sejemska priznanja OZS – Cehi

OZS bo v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno Občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem podelila zlati, srebrni in bronasti ceh.

Program obsejemskih dogodkov sistema OZS na 55. MOS

 

EEN