Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev

novica Hortikulturna delegacija v Aalsmeer in obisk Floriade

OZS, Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev je s podporo SPIRIT, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije ter  Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo organizirala obisk poslovne  delegacije v Alsmere na Nizozemskem,  v središču trgovine z rastlinami, skupaj z obiskom svetovne razstave FLORIADE.

Pred samim odhodom na Nizozemsko je delegacijo sprejel tudi ambasodor Nizezemske v Sloveniji, gospod  Johan Verboom in delegaciji zaželel veliko novih poslovnih kontaktov in novih strokovnih spoznanj s področja hortikulture in izrazil zadovoljstvo, da med Slovenijo in Nizezemsko poteka tako uspešno gospodarstvo sodelovanje  z močni gospodarskimi stiki.  Delegacija je imela zelo intenziven dvo dnevni program med 23 in 25. septembrom. Prvi dan so člani delegacije imeli možnost vzpostavitve neposrednih kontaktov z največjimi trgovci cvetja, lončnic in zelenih rastlin, spoznali  so tudi načine pospeševanje prodaje in nove poslovne modele, ki nastajajo zavoljo novih tehnologij v cvetličarstvu in vrtnarstvu. Drugi dan pa je bil namenjen obisku razstave Floriada.

.

novica Vabilo na strokovno predstavitev

Vabilo članom OZS na cvetličarsko predstavitev SVEŽ IN KOMBINIRAN JESENSKI ARANŽMA TER NASAD ZA VSE SVETE v nedeljo, 2.oktobra 2022, s pričetkom ob 9. uri, na OOZ Sevnica.

novica Portal Vse na enem mestu o ukrepih za omilitev draginje

Vlada Republike Slovenije je na spletnem portalu GOV.SI objavila informacije o sprejetih ukrepih za omilitev draginje, namenjene ranljivim skupinam prebivalstva in gospodarstvu. Večina ukrepov začne veljati s 1. septembrom in so podrobneje predstavljeni na novi spletni strani - www.gov.si/draginja.

novica Anketa o povišanju cen energentov

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije nas zanima, kako se v vašem podjetju spopadate z energetsko draginjo in v kolikšni meri vam bodo v pomoč ukrepi države.

novica Predlog Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina

Državni zbor bo na današnji izredni seji obravnaval Predlog zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo skupaj s predstavniki gospodarstva, na podlagi podatkov Svetovne banke ter pregleda ukrepov držav članic EU.

novica PRIZNANJA ZA KAKOVOST RAZSTAVLJENIH IZDELKOV OZIROMA STORITEV — ZLATI CEH, SREBRNI CEH in BRONASTI CEH

OZS bo na osnovi Pravilnika o priznanjih Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) in sicer od 44. do 50. člena na 54. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju (54. MOS), ki bo potekal od 14.09. do 18.09.2022, podelila PRIZNANJA ZA KAKOVOST RAZSTAVLJENIH IZDELKOV OZIROMA STORITEV — ZLATI CEH, SREBRNI CEH in BRONASTI CEH.

novica Priporočila za trgovine in trgovinske centre za učinkovitejšo rabo energije

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo pripravilo PRIPOROČILA za trgovine in trgovske centre, da prispevajo svoj delež k učinkovitejši rabi energije.
Pišite nam