Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev

novica 1. Poslovna trgovinska konferenca prestavljena na 8. 9. 2022

Poslovna trgovinska konferenca, ki jo organizirajo Sekcija trgovcev pri OZS, sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS, sekcija kozmetikov pri OZS in sekcija optikov pri OZS  je prestavljena na nov termin, in sicer v četrtek, 8.9.2022.

Konferenca bo potekala v živo, v kongresnem centru Portus, v Portorožu, in sicer v skladu z tedaj veljavnimi vladnim odlokom ter priporočili Ministrstva za zdravje in NIJZ glede preprečevanja prenosa in širjenja virusa SARS-CoV-2.

Namen konference je predstavitev aktualnih strokovnih tem s področja trgovinske dejavnosti, in strokovne delavnice iz različnih področjih. Konferenca je priložnost za povezovanje, mreženje, strokovno usposabljanje in spoznavanje dobrih praks, kar mogoča nadgradnjo spoznanj in znanj za izboljšanje storitev in izdelkov podjetij.

Dodatne informacije in prijava: Edina Zejnić, tel. 01 58 30 586, e-naslov: edina.zejnic@ozs.si.

novica Sprememba Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

V Uradnem listu RS, št. 200/2021, je bil danes objavljen nov Odlok o dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

novica Vabilo na 1. poslovno trgovinsko konferenco "Prodaja v novi realnosti!, 18.2.2022, Portorož

Vljudno vabljeni na 1. poslovno trgovinsko konferenco, ki bo potekala v petek, 18. 2. 2022, s pričetkom ob 9. uri, v prostorih kongresnega centra Portus, Mind Hotel Slovenija, Obala 33, v Portorožu. Dogodek organizirajo: Sekcija trgovcev pri OZS, sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS, sekcija kozmetikov pri OZS in sekcija optikov pri OZS.

novica Delno povrnjen izgubljeni dohodek v primeru karantene oz. višje sile za samozaposlene in poslovodje-družbenike

Danes je v veljavo stopila dolgo pričakovana novela Zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva (ZNUPZ-A) , s katero je priznana pravica do delno povrnjenega izgubljenega dohodka za čas i. trajanja karantene na domu ali ii. nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka za samozaposlene in družbenike-poslovodje.

novica Spremembe glede izvajanja sejmov

V Uradnem listu RS, št. 190/2021 je bil 3. 12. 2021 objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki predvsem uvaja nove omejitve glede izvajanja sejmov.

novica Pojasnila MGRT glede novega odloka

MGRT je na svoji spletni strani objavilo pojasnila in odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z novim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

novica Zakon o varstvu osebnih podatkov dopušča vpogled v osebni dokument za namen preverjanja točnosti podatkov

Pri Informacijskem pooblaščencu (IP) so v začetku tedna prejeli več vprašanj glede (ne)dopustnosti vpogledov v osebni dokument, kot to določa zadnji vladni Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati 8. 11. 2021.

novica Nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

Vlada RS je na 101. redni seji 5. novembra 2021 sprejela nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki nadomešča trenutno veljaven Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Nov odlok je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 174/2021 dne 6. novembra 2021 in začne veljati v ponedeljek, 8. novembra 2021, pri čemer bodo določeni ukrepi začeli veljati 15. novembra 2021.
Pišite nam