Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Evropski floristi v Katowicah - EUROPA CUP 2022

01. 09. 2022
Avtor: Larisa Vodeb

Med 26 in 28. avgustom je v Katowicah potekalo evropsko prvenstvo v floristiki. Na Poljskem se je zbrala smetana evropskih mojstrov in poznavalcev aranžiranja cvetja,  ljubiteljev cvetja  ter ostale floristične industrije. Evropsko prvenstvo je potekalo v organizaciji FLORINTa, mednarodne floristične organizacije, ki ji predseduje gospod Simon Ogrizek, predsednik slovenske sekcije cveličarjev in vrtnarjev, in Floristične zveze Poljske.

Dvodnevno tekmovanje  je 16 tekmovalcem iz različnih evropskih držav ponudilo možnost, da  so v 6 različnih nalogah pokazali svojo tehnično znanje, spretnosti in umetniški talent, končne kreacije so bile res prava paša za oči in balzam za dušo.  Prvi dan so morali pokazati svoje spretnosti v dekoraciji mize na temo »Every life has  sountrack«, »Dancing in the Rain« je bila druga naloga,  ob koncu prvega dne so tekmovalci kreirati šopek »Life is much like a song«.

Sobota se je za tekmovalce pričela z nalogo dekoracije telesa na temo »Dancing Queen«, sledila pa je nenapovedana tema in sicer presenečenje, ko tekmovalci niso bili vnaprej seznanjeni s temo, na katero bodo ustvarjali. Zadnja, šesta naloga, ki je bila prav tako presenečenje, je bila namenjena  le 6 finalistom, ki so svoje znanje, spretnosti in umetniški smisel pokazali  v večernem delu ob gala prireditvi. Med šestimi finalisti so bili uvrščeni predstavniki Italije, Madžarske, Romunije, Belgije, Nemčije in Nizozemske. Na voljo so imeli 45 minut,  vsi finalisti so ustvarjali z  identičnimi materiali, in pripraviti so morali edinstven šopek oziroma dekoracijo  v vazi.

Tekmovalce je ocenjevala 6 članska sodniška ekipa, ki ji je predsedoval Thomas Ratschker, med sodniki pa je bil tudi  slovenski predstavnik, Marjan Planinšek.

Zmagovalka tekmovanja je postala znana in zelo uveljavljena nizozemska predstavnica Hanneke Frankema, drugo mesto je zasedel Gabor Nagy iz Madžarske, tretji pa je bil predstavnik Nemčije, Michael Liebrich.

 

20220901-nemčija 3 mesto20220901-madzarska 2 mesto20220901-nizezemska 1 mesto20220901-nagovor predsednika florinta20220901-sopek 220220901-sopek20220901-romunija20220901-sopek (2)