Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev

novica Brezplačno izobraževanje "Access2Markets"

Evropska komisija bo 29.11.2022 od 9.00 do 11.00 ure ponovno organizira virtualni seminar o uporabi spletne platforme »Access2Markets«.

Udeleženci bodo v okviru seminarja prejeli poglobljene informacije glede uporabe spletne platforme »Access2Markets« in njenih različnih delov, ki se nanašajo na uvoz in izvoz,  trgovinske ovire, Enotno vstopno točko (Single Entry Point), statistiko, orodje ROSA za  samoocenitev pravil o poreklu blaga, orodje »Trade Assistant« glede javnih naročil, storitev in investicij. Udeleženci bodo imeli možnost zastaviti vprašanja. Seminar bo potekal v angleškem jeziku.
Prijave so odprte do 28.11.2022 do 12.00 ure. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo TUKAJ

 

Vir: MGRT in EK

novica Spremembe Zakona o trgovini

Po obravnavi na Ekonomsko socialnem svetu je vlada na dopisni seji 11.11. potrdila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgovini, s katerim bi določila izjeme za obratovanje prodajaln na mednarodnih letališčih, turistično informacijskih centrih ter muzejih ob nedeljah in praznikih.

novica Pojasnila o delu med prazničnimi dnevi

Pojasnila o delu med prazničnimi dnevi

novica RAZPIS KRIZNO LIKVIDNOSTNIH KREDITOV

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ( v nadaljevanju MGRT)pripravil nov paket neposrednih krizno likvidnostnih kreditov v skupni višini 32 mio EUR, kjer bodo mikro, mala in srednje velika podjetja lahko pridobila hitro in ugodno financiranje v višini do 100.000 EUR/podjetje.

novica Hortikulturna delegacija v Aalsmeer in obisk Floriade

Med 23. in 25. septembrom je potekal obisk Floriade skupaj s poslovno delegacijo cvetličarjev in vrtnarjev.

novica Vabilo na strokovno predstavitev

Vabilo članom OZS na cvetličarsko predstavitev SVEŽ IN KOMBINIRAN JESENSKI ARANŽMA TER NASAD ZA VSE SVETE v nedeljo, 2.oktobra 2022, s pričetkom ob 9. uri, na OOZ Sevnica.

novica Portal Vse na enem mestu o ukrepih za omilitev draginje

Vlada Republike Slovenije je na spletnem portalu GOV.SI objavila informacije o sprejetih ukrepih za omilitev draginje, namenjene ranljivim skupinam prebivalstva in gospodarstvu. Večina ukrepov začne veljati s 1. septembrom in so podrobneje predstavljeni na novi spletni strani - www.gov.si/draginja.
Pišite nam