Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev

Nov portal Evropske komisije glede dostopa do trgov »Access2Markets«

13. 10. 2020
Avtor: MGRT

Z današnjim dnem je začel delovati spletni portal »Access2markets«, kar v prevodu pomeni dostop do trgov. Gre za portal, ki je zasnovan z namenom, da bi pomagal manjšim podjetjem trgovati z državami zunaj EU in kar najbolje izkoristiti trgovinske dogovore EU.

Manjšim podjetjem zagotavlja po meri prilagojene informacije za njihov izdelek in vključuje veljavne tarifne stopnje, pravila o poreklu in druge zahteve, ki jih je treba upoštevati. Namenjen je tako novim in že izkušenim uporabnikom in nudi praktične informacije o trgovinskih sporazumih EU, podrobna navodila, video pričevanja uspešnih malih in srednje velikih podjetij, ki trgujejo po vsem svetu, in še veliko več, v vseh uradnih jezikih EU. Vključuje tudi glavno novost, ki podjetjem pomaga razumeti in uporabljati pravila o poreklu blaga, gre za orodje za samoocenjevanje pravil o poreklu ROSA, ki filtrira in razloži pravila ter ponuja prilagojen seznam.

Spletni portal lahko obiščete tukaj

Povezava do video predstavitve v angleškem jeziku, kjer je na kratko opisana uporaba portala.