Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev
IZOBRAŽEVANJE ChatGPT

Praktična uporaba umetne inteligence s ChatGPT - delavnica, kot je še ni bilo!

07. 06. 2024
Avtor: Anton Šijanec
IZOBRAŽEVANJE ChatGPT

Umetna inteligenca (UI) je v letu 2023 zavzela svet; v letu 2024 se razvoj ne ustavlja in vse kaže, da se bo še pospeševal. Zato organiziramo 5-urno praktično delavnico in v nadaljevanju nudimo 9-mesečno podporu pri vašem delu. Seminar bo v četrtek, 27.6. ob 13 uri v učilnici na OZS, Celovška 69, Ljubljana.

V današnjem svetu dobro poznavanje analitike in umetne inteligence ni več zgolj prednost, ampak nuja. Razumevanje umetne inteligence in jezikovnih modelov, kot je ChatGPT, je ključni del digitalne pismenosti in postaja vse bolj pomembna veščina tako v poslovanju kot tudi zasebno.

Umetna inteligenca ima širok razpon funkcij in aplikacij, ki lahko povečajo učinkovitost in produktivnost vaše organizacije. Hiter razvoj orodij in pristopov zahteva sistematični pristop k izobraževanju ter redno spremljanje področja.

Z izobraževanjem v organizaciji OZS vam želimo ponuditi več kot le še eno generično izobraževanje na temo ChatGPT. Želimo vam prikazati in vas naučiti, kako uporabljati prednosti, ki jih ponujajo nova orodja - od lažje komunikacije s partnerji, strankami in zaposlenimi, pomoči pri interpretaciji podatkov, prevajanju in ponavljajočih opravilih do povsem novih idej za izvajanje vaših nalog in še bi lahko naštevali.

Izobraževanje bomo obogatili s praktičnimi vajami, ki jih boste lahko preizkusili in obravnavali skupaj s predavateljem, nato pa vam bomo v oporo tudi v naslednjih mesecih in bomo na rednih srečanjih odgovarjali in pomagali pri vaših izzivih.

 

Prijava na dogodek >>>

 

Vsebina izobraževanja

Osnove generativne umetne inteligence in popularnih orodij

 • Kaj je generativna umetna inteligence, zakaj je pomembna ter kako vpliva na podjetnike? Katere druge oblike umetne inteligence poznamo?
 • Kako se zavarovati in umetno inteligenco uporabljati odgovorno (zasebnost, varnost, avtorske pravice)?
 • Različne oblike uporabe generativne umetne inteligence (besedila, slike, video, programska koda…)
 • Ekosistem orodij generativne umetne inteligence in razlike med orodji (npr. ChatGPT in Microsoft Copilot)
 • Uporaba ChatGPT – dialog, GPTs, napredne funkcije, pogovor, priprava poročil, spomin,…
 • Prompting – način pogovora z orodji generativne umetne inteligence
 • Način določanja primerov uporabe
 • Ideje za uporabo pri vsakdanjem delu
 • Priporočila za uvedbo
 • Vaje

Trajanje: 5 šolskih ur

Dodatna podpora za udeležence

Po izobraževanju boste naslednjih 9 mesecev deležni podpore, ki vključuje:

 • 1x mesečno skupinski eno-urni online meeting, kjer bomo pregledali in odgovorili na vaše izzive, ponudili možne rešitve ter se pogovorili o morebitnih težavah
 • 1x mesečno povzetek relevantnih novosti na področju UI z navodili, kako jih uporabljati (npr. uporaba kake nove funkcionalnosti, preizkusi kakega novega primera uporabe)

 

Prijava na dogodek >>>

 

Izvajalec/predavatelj mag. Boštjan Kožuh na področju umetne in poslovne inteligence deluje že preko 20 let. Ustanovil in vodil je oddelke za poslovno in umetno inteligenco ter analitiko v organizacijah kot so Statistični urad RS, Adacta (sedaj Be-terna), SAS Institute in Adria Airways ter uspešno zaključil preko 100 implementacijskih in svetovalnih projektov.
Poleg pridobljenih izkušenj pri delu s številnimi organizacijami je mag. Boštjan Kožuh svoje znanje na področju analitike, umetne inteligence, poslovne inteligence in poslovanja pridobival v okviru formalnih izobraževanj na Ekonomski fakulteti Ljubljana, Harvard in MIT.
Je “Trusted AI advisor” v tehnoloških podjetjih Loftware, Be-terna in Sinecon ter vabljeni predavatelj na Ekonomski fakulteti Ljubljana, v Združenju nadzornikov Slovenije in drugih organizacijah.
Boštjan Kožuh je prejemnik številnih drugih certifikatov iz področja poslovanja, virtualne resničnosti in različnih tehnoloških platform ter večkrat nagrajeni govorec na domačin in mednarodnih konferencah. Spoznali ste ga tudi kot predavatelja na brezplačnih ChatGPT webinarjih, ki smo jih organizirali v preteklih mesecih.

Cena in število udeležencev

Seminar bo v četrtek, 27.6. ob 13 uri v prostorih OZS, Celovška cesta 69, Ljubljana (učilnica). Prosimo, da imajo udeleženci s seboj svoj računalnik.

Cena izobraževanja:

 • za člane OZS in njihove zaposlene: 159 € + 22% DDV/osebo = 195,00 €
 • za nečlane: 200,00 € + 22% DDV/osebo = 244,00 €

Cena vključuje:

 • Izobraževanje/seminar v trajanju 5 šolskih ur
 • 9-mesečno podporo, kot je opredeljena v razpisu seminarja.

Število udeležencev je omejeno na največ 15! Obvezna je spletna prijava.
V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Ostale informacije glede prijave in kontakt:

Plačilo kotizacije na udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov: igor.pipan@ozs.si .
Pisne odjave poslane na igor.pipan@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 100 % kotizacijo. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
Dodatne informacije:  igor.pipan@ozs.si ali 01 5830 504

Obvezna je spletna prijava na povezavi: Prijava na dogodek >>>

Trajanje: 5 šolskih ur
Lokacija: OZS, Celovška 69, Ljubljana - učilnica
 
V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.
Več informacij na igor.pipan@ozs.si

Vabljeni!


Prijava na dogodek >>>