Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev
USPEŠNI V LONDONU

Slovenska hortikulturna gospodarska delegacija iz Londona prinesla nove trende

29. 05. 2023
Avtor: Mira Črešnar
USPEŠNI V LONDONU

 Slovenska hortikulturna gospodarska delegacija se je včeraj vrnila s svetovne razstave RHS Chelsea Flower Show v Londonu in nazaj v Slovenijo prinesla nova znanja in trende s področja cvetličarstva in vrtnarstva. Izhodno delegacijo sta pripravili SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

»Obisk dežele, kjer je hortikulturna tradicija večstoletna, je bil za slovenske cvetličarje in vrtnarje izjemnega pomena. Predstavili so nam nove trende in tehnike v cvetličarstvu in vrtnarstvu, ko so tesno povezani s trajnostjo, komunikacijo in ohranjanjem naravne dediščine. Predstavljena nova znanja so zelo pomembna predvsem zato, ker bomo tako znali še bolj smiselno uporabljati naše naravne danosti z eno najbolj izjemnih biodiverzitet na svetu,« je po obisku svetovne razstave dejal predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS Simon Ogrizek.

Delegacija, v kateri so bili predstavniki šestih hortikulturnih slovenskih podjetij, je v okviru obiska opravila številne poslovne pogovore s predstavniki britanskih in mednarodnih združenj in podjetij.

Predstavitev hortikulturnih, trendov v oblikovanju vrtov in krajine ter cvetličarskih pristopov so slovenski delegaciji so med drugim predstavili gospod Brian Wills Pope, British Florist Association, gospod Rain Wang, Interflora China, ter predstavniki Kraljevih botaničnih vrtov, Kew Garden in St. James Park.


 
Preberite tudi