Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev - prva stran

sekcija-cvetlicarjev-in-vrtnarjev

Zaprtje trgovin ob nedeljah bi še dodatno poslabšalo položaj trgovcev in cvetličarjev

12. 06. 2020
Avtor: Mira Črešnar

Člani Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) danes obravnavajo zakonski predlog Levice, ki bi, z nekaterimi izjemami, določil, da morajo biti trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) takšnemu predlogu nasprotujemo, saj bi to po naši oceni še dodatno poslabšalo položaj trgovcev, cvetličarjev in vrtnarjev.

 

 »Epidemija koronavirusa je prizadela tudi ta segment gospodarstva, saj je bilo obratovanje neživilskih trgovin, cvetličarn in vrtnarij z odlokom prepovedano. Ocenjujemo, da bi zaprtje trgovin ob nedeljah in dela prostih dnevih njihov položaj še dodatno poslabšalo,« poudarja predsednik OZS Branko Meh, ki na današnji seji ESS zagovarja stališča sekcije trgovcev pri OZS in sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS. »Prav tako pa poudarjamo, da morajo biti delavci za svoje delo ob nedeljah in praznikih primerno nagrajeni,« še dodaja Meh.

Ob nedeljah in praznikih še več prometa

Člani sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS obenem izpostavljajo, da 60% teh, ki že sedaj posluje ob nedeljah na ta dan ustvari enako ali več prometa kot med delovniki. Tudi v času praznikov (1. november, valentinovo, materinski dan itd.) so prihodki precej višji kot običajne dneve. Zaprtje trgovin ob nedeljah in praznikih bi bilo zato za marsikoga pogubno. Nekateri člani pa v primeru nedeljskega zaprtja trgovin in cvetličarn že napovedujejo odpuščanja.

Naši člani tako ne soglašajo s predlogom zaprtja trgovin ob nedeljah, saj menijo, da mora poslovanje ob nedeljah ostati prosta poslovna odločitev posameznega trgovca.

 

 

Preberite tudi