Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija kozmetikov - prva stran

sekcija-kozmetikov

novica NIJZ posodobil nekatere ukrepe v priporočilih glede uporabe časopisov.

NIJZ je na spletni strani objavil dopolnitev priporočil in ukrepov, ki se nanašajo na uporabo časopisov. Tako imamo sedaj objavljena dopolnjena priporočila NIJZ za frizersko dejavnost, kozmetično dejavnost in gostinstvo in turizem.


Glede same uporabe časopisov, je med ukrepi sedaj navedeno:

»Uporaba Časopisov

Prisotnost novega koronavirusa na časopisih/revijah v skupni uporabi je možna, verjetnost prenosa okužbe je ob upoštevanju osnovnih higienskih priporočil sicer nizka, vendar obstaja, sploh ob slabši epidemiološki sliki. Gre za predmet, ki si ga iz rok v roke lahko podaja več ljudi in v takih primerih je potrebna previdnost.

Pri uporabi časopisov in revij zato svetujemo, da je gostu/stranki/obiskovalcu posredovan izvod s seznanilom, da je prisotnost novega koronavirusa ob skupni uporabi tiskanega izvoda možna in navodili, da si pred in po branju umije ali razkuži roke ter poleg higiene rok upošteva tudi higieno kašlja/kihanja in se ne dotika obraza. Ob branju naj nosi obrazno masko

Vsa priporočila, kot vedno najdete na spletni strani NIJZ:

novica Obrtniki: Zaradi priporočil NIJZ naši zaposleni ne morejo na delovna mesta

Frizerji, kozmetiki in gostinci, združeni v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, opozarjajo, da so ukrepi NIJZ neživljenjski in da je ob doslednem upoštevanju teh priporočil nemogoče ponovno zaposliti vse delavce. Ukrep čakanja na delo se za številne panoge z junijem ukinja, zato v OZS pričakujemo, da bo NIJZ priporočila ustrezno spremenil, da bodo lahko na delo prišli vsi delavci.

novica Tretji protikorona paket naj reši tudi problem najemnin in lizingov ter najbolj prizadete panoge

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije si želimo, da bo tretji protikorona paket rešil tudi vprašanje najemnin in lizingov, česar prva dva protikorona paketa žal ne rešujeta. Hkrati pa naj se v PKP3 najde rešitve za pomoč vsem tistim dejavnostim, ki jih je epidemija covid-19 najbolj prizadela. 

novica Frizerji, kozmetiki in maserji začeli z delom – pogoje in zahteve NIJZ je potrebno spremeniti

V Sekciji kozmetikov in Sekciji frizerjev pri OZS sprejemamo številne pripombe na sprejeta Higienska priporočila za izvajanje kozmetičnih storitev in Higienska priporočila za opravljanje frizerskih storitev med epidemijo COVID-19.

novica Sekcija kozmetikov predlaga začetek nudenja kozmetičnih in pedikerskih storitev

Kozmetičarke vsakodnevno kličejo stranke, ki prosijo za sprejem v kozmetičnih salonih predvsem zaradi pedikur - vraščeni nohti, otiščanci, sladkorni bolniki ter nega diabetičnega stopala (nega diabetičnega stopala le tam, kjer je za to usposobljeno osebje). Največ je takih oseb, ki si same ne morejo urediti in so odvisne od strokovne pomoči. V enem mesecu je prišlo do stanj, ki se slabšajo in nekaterim strankam ne omogočajo normalne hoje. Pri tem vsaj v začetni fazi omilitve ukrepov ne govorimo o lepotičenju. Govorimo o delu, ki pomaga ljudem pri vsesplošnem zdravju in preventivi pri morebitnih kasnejših zapletih. Hkrati pa seveda predlagamo tudi opravljanje drugih kozmetičnih storitev.

novica Frizerji in kozmetiki so med prvimi zaprli svoja vrata

Frizerji in kozmetičarke v boju z najemninami, bančnimi posojili, pomanjkanju sredstev za nakazila nadomestil zaposlenim na čakanju na domu in neprimernih zahtev strank.

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).
Pišite nam