Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija kozmetikov - prva stran

novica Načrt sterilizacije

Načrt sterilizacije je na voljo članom Sekcije kozmetikov pri obrtno-podjetniški zbornici Slovenije brezplačno.  Člani ga lahko naročijo pri sekretarski sekcije Vlasta Markoja na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si

 

novica Sekcija kozmetikov se zavzema za ponovno regulacijo stiliranja trepalnic in manikiranja

Sekcija kozmetikov se zavzema za ponovno regulacijo stiliranja trepalnic in manikiranja Sekcija kozmetikov pri OZS je v zadnjih letih zaznala občuten porast dejavnosti stiliranja trepalnic in manikiranja, ki že vrsto let nista regulirani. Sekcija se zavzema za ponovno regulacijo dejavnosti manikiranja in stiliranja trepalnic zaradi varnosti strank in tveganj za izvajalce dejavnosti, ki izvajajo tovrstne storitve brez ustreznih strokovnih znanj. Pri obeh dejavnostih gre za zelo različne tehnike, ki so vsak dan bolj inovativne oziroma zahtevne. Zaradi novih inovativnih materialov, se izvajanje teh storitev nenehno spreminja. Sekicja je pobudo za regulacijo ponovno poslala na MGRT in zaprosila za mnenje MZ. Prav tako je na pristojne opozorila na problem izobraževanja odraslih ter apelirala, da se razmere na področju izobraževanja odraslih uredijo. Stanje, da odrasle lahko izobražuje kdorkoli, brez izobrazbe ni ustrezno in ga je potrebno spremeniti. Sekcija je že prejela odgovor MZ, da se strinja s pobudo zbornice. V mnenju so zapisali, da tovrstne dejavnosti lahko izvaja izključno (poklicno) usposobljena oseba, ki ima vsa potrebna znanja o možnih zdravstvenih tveganjih in se zaveda odgovornosti pri opravljanju teh storitev. Dejstvo je, da bo sedaj potrebno še nekaj časa, da bo bomo dosegli spremembo predpisov na pristojnem ministrstvu (MGRT), ki bo omogočil ponovno regulacijo obeh dejavnosti. O morebitnih spremembah vas bomo seveda obveščali.

novica Slovenski podjetniški sklad (SPS) je objavil vavčer za prenos lastništva.

Prenos lastništva po tem javnem pozivu pomeni: - prenos oziroma prodajo večinskega poslovnega deleža v kapitalski družbi (vsaj 50 % osnovnega kapitala družbe) ali - prenos podjetja (samostojnega podjetnika) na podjetnika prevzemnika (72a. člen ZGD-1).

novica Prijava delovnih nezgod

Glede na povečano pozornost inšpekcije za delo na prijave nezgod, nevarnih pojavov in poklicnih bolezni, vas v izogib morebitnim nevšečnostim ob obisku inšpekcije opozarjamo, da ste dolžni prijavo narediti najkasneje v treh dneh po nastopu dogodka.
Pišite nam