Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Predstavitev Sekcije kozmetikov

Sekcija kozmetikov je začela delovati kot samostojna sekcija 2001 leta. Vključuje članice, ki opravljajo kozmetično dejavnost (kozmetika in pedikura, manikura in ličenje ), druge dejavnosti za nego telesa (kot so masaže, saloni za hujšanje, solariji, masaže) ter dejavnosti piercinga ter tetoviranja.  

Zgodovina sekcije

Sekcija frizerjev in kozmetikov (ob ustanovitvi sekcija frizerjev, kozmetikov in izdelovalcev kozmetičnih sredstev in dišav) je bila ustanovljena na 1. zboru sekcije frizerjev 12. februarja 1984 v Ljubljani.

G. Leopold Habicht je bil predsednik sekcije vse do aprila, leta 1998. Kmalu po ustanovitvi je  začel v sekciji delovati tudi odbor kozmetikov in pedikerjev, ki ga je vodila ga. Darja Babšek.

V začetku delovanja sekcije so se člani zavzemali za vsestransko izobraževanje kadrov, sodelovali so s šolami, pospeševaii so izobraževanje in usposabljanje članov sekcije, organizirali so številne strokovne seminarje, demonstracije, zavzemali so se za skupno predstavitev na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju in za družabno življenje svojih članov. Posebno pozomost pa so namenili zagotovitvi ustreznih možnosti in pogojev za uspešno poslovanje in nadaljnji razvoj dejavnosti svojih članov.

Na pobudo sekcije se je leta 1999 OZS, včlanila v svetovno CIDESCO organizacijo, kot nacionalna CIDESCO sekcija Slovenije.

V letu 2001 je bila na pobudo odbora kozmetikov in pedikerjev ustanovljena nova Sekcije kozmetikov, ločena od sekcije frizerjev. Prva predsednica nove Sekcije kozmetikov in pedikerjev je bila ga. Darja Babšek.