Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija kozmetikov - prva stran

sekcija-kozmetikov

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji v prazničnem času

Vlada je 7.1.2021 izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 9. januarja 2021 in velja do vključno 15. januarja 2021.

Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 se predlaga nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije z nekaterimi izjemami, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

 

Z zadevnim odlokom se ohranijo izjeme, kot veljajo v obstoječem odloku, k njim pa se dodajo še sledeče:

· geodetske storitve,

· gradbena dela v oziroma na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki,

· medicinska pedikura

· čistilni servisi.

 

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 

Povezava na odlok

novica Popravek izjave in nova izjava za fiksne stroške na eDavkih od 5. 1. dalje

Furs obvešča, da bosta popravek izjave in oddaja prve izjave na podlagi sprememb iz PKP7 na e-Davkih mogoči predvidoma po 5. 1. 2021. Rok za njuno oddajo je 15. 1. 2021.

novica Pojasnilo MGRT, kaj spada med individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve še vedno ostaja enako

Pojasnilo MGRT, kaj spada med individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve še vedno ostaja enako tudi za nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji Uradni list 193/20!

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji v prazničnem času

Vlada je 21.12.2020 izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 24. decembra 2020 in velja do vključno 4. januarja 2021.

novica Pojasnilo MGRT kaj spada med individualne nezdravstvene svetovalne in terapetvtske storitve

V nadaljevanju je pojasnilo MGRT kaj spada med INDIVIDUALNE NEZDRAVSTVENE SVETOVALNE IN TERAPEVTSKE STORITVE, ki so po novem dovoljene skladno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št: 190/20). Žal saloni za masažo ne spdajao med te storitve.

novica Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja, je nujno sprostiti gospodarstvo, ne pa zaostriti ukrepe

Že skoraj dva meseca zdravstveni in omejitveni ukrepi proti širjenju koronavirusa v Sloveniji niso prinesli bistvenega izboljšanja epidemioloških razmer. Ni rezultatov, kot so bili ob implementaciji zajezitvenih ukrepov napovedani in kot smo jih pričakovali. Pomemben del gospodarstva je čedalje bolj prizadet zaradi prepovedi ali močnih omejitev poslovanja, zaradi česar se gospodarska škoda iz dneva v dan močno povečuje.

novica OZS vlado pozvala k odprtju dejavnosti

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je danes na vlado naslovila pobudo za odprtje dejavnosti. Da bi lahko ponovno delali, si želijo frizerji, kozmetiki, cvetličarji, vrtnarji, trgovci, kemični čistilci, lastniki avtopralnic, gostinci, usnjarji, tekstilci, avtošole in drugi. Številne storitve se sedaj odvijajo na črno, brez vsakršnega nadzora nad upoštevanjem zaščitnih ukrepov, s čimer še dodatno povečujemo tveganje za širjenje okužb s Covid-19.

novica OZS: V PKP6 pričakujemo boljše rešitve za malo gospodarstvo

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) po pregledu osnutka PKP6 ugotavljamo, da ta ne rešuje v zadostni meri problemov obrtnikov in podjetnikov, ki so morali zapreti svojo dejavnost ali omejiti poslovanje. Vladi zato predlagamo, da PKP6 ustrezno popravi in pomaga malemu gospodarstvu, ki je gonilna sila naše države. 
Pišite nam