Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

V pomoč pri testiranju - s testi se ponekod odpirajo terase gostinskih lokalov

05. 03. 2021
Avtor: Anton Šijanec

Po zadnjih odlokih o sproščanju dejavnosti smo se na obvezna testiranja že kar navadili, vemo kdo, kdaj in kako pogosto se mora testirati, vemo tudi kje. V ospredje prihajajo dileme delodajalcev, ki se pri zaposlenih soočajo tudi z odklanjanjem testiranj.

Soočamo se torej z obveznimi testiranji, ki so pogoj za izvajanje nekaterih dejavnosti v odnosu do končnih potrošnikov. V prispevku se bomo najprej posvetili obveznim testiranjem, ki izhajajo iz odloka vlade, obdelali dilemo delodajalcev pri odklanjanju testiranja in spoznali tudi testiranja, ki niso obvezna in se lahko izvajajo na željo podjetij.


V uradnem listu je vlada 4. marca objavila nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju aktualni odlok), ki velja od 6. do 12. marca 2021. Z njim v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko ohranja nespremenjene razmere in le podaljšuje do sedaj veljavni odlok. Omejitve v Obalno-kraški statistični regiji ostajajo v veljavi. Bistvena novost pa je, da v svojem 5. členu z 8. marcem sprošča obratovanje gostinskih lokalov na zunanjih terasah v Jugovzhodni in Posavski statistični regiji.

 

Prispevek z informacijami in navodili v nadaljevanju je viden in na voljo samo članom OZS, za ogled morate biti prijavljeni, prijava je v nadaljevanju >>>Vsebina v nadaljevanju je dostopna samo članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Za ogled morete biti prijavljeni!

Preberite tudi