Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija kozmetikov - prva stran

sekcija-kozmetikov
novica

Sekcija kozmetikov predlaga začetek nudenja kozmetičnih in pedikerskih storitev

14. APRIL 2020  |   Vlasta Markoja


Obrazložitev:
Kozmetičarke vsakodnevno kličejo stranke, ki prosijo za sprejem v kozmetičnih salonih predvsem zaradi pedikur - vraščeni nohti, otiščanci, sladkorni bolniki ter nega diabetičnega stopala (nega diabetičnega stopala le tam, kjer je za to usposobljeno osebje). Največ je takih oseb, ki si same ne morejo urediti in so odvisne od strokovne pomoči. V enem mesecu je prišlo do stanj,  ki se slabšajo in nekaterim strankam ne omogočajo normalne hoje. Pri tem vsaj v začetni fazi omilitve ukrepov ne govorimo o lepotičenju. Govorimo o delu, ki pomaga ljudem pri vsesplošnem zdravju in preventivi pri morebitnih kasnejših zapletih.

Hkrati pa seveda predlagamo tudi opravljanje drugih kozmetičnih storitev. Poudarit moram, da je delo v kozmetičnem salonu, delo predvsem z zdravimi strankami. Tako predlagamo, da se čim prej omogoči odprtje salonov. Kot je bilo že do sedaj bi potekalo po načinu naročanja strank, tako strank ki čakajo ne bi bilo v salonu. V večjih salonih, kjer je možnost za ustrezno razdaljo med strankami (kabine, več m2,…) bi se lahko nudilo storitev tudi več strank hkrati.

Vsekakor je v interesu naše države, OZS, predvsem pa vseh naših članov, članic, nečlanov in nečlanic, da se nam čimprej omogoči vrnitev  v naše poslovalnice in da začnemo delati. Že zaradi veljavne zakonodaje se je v salonih že do sedaj dosledno uporablja ustrezna zaščitna oprema, tako za izvajalce, kot za stranke. Glede razkuževanja, sterilizacije in čiščenja/prezračevanja prostorov so kozmetičarke in frizerji v Sloveniji zelo močno strokovno usposobljeni in je vedno na prvem mestu zdravje kozmetičark/ frizerjev in zdravje strank.

Ob tem se veliko ljudi poslužuje storitev po domovih, kar pa zagotovo ne pomaga k zajezitvi širjenja koronavirusa. Vzpostavlja pa se veliko dela »sive ekonomije«, ki je opravljeno nestrokovno brez izdaje računov.

Zato prosimo, da se čimprej vrnejo nazaj v poslovalnice, kjer bodo ne le pomagali strankam do boljšega počutja, temveč bodo pomagali tudi nam samim, ker kot obrtniki smo vajeni delat, ne pa zdravi počivat doma. Hkrati se kopičijo neplačani računi in vsi žal ne morejo čakati na pomoč države, četudi gredo ukrepi v pravo smer.

Preberite tudi:

Pišite nam