Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Predavanje za lesarje - Ukrepi, v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu ter predpisom, ki ureja delovna razmerja in jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT

23. 09. 2021
Avtor: Iris Brkovič

Logo

Predstavitev ukrepov, ki jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT, izpolnjevanje katerega je s trenutno veljavnimi odloki Vlade RS določeno za vse zaposlene v Republiki Sloveniji.

Vabimo vas na brezplačni on line seminar, namenjen lesarjem, ki ga organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, skupaj s partnerji Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za lesarstvo in Javna agencija, SPIRIT Slovenija.

Vezano na objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je stopil v veljavo v sredo 15. 9.2021, vas vabimo na spletno predavanje, ki je za člane OZS brezplačen na temo:

Ukrepi, v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu ter predpisom, ki ureja delovna razmerja in jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT

 

P R I J A V A


Seminar bo potekal:

  • v četrtek 30.09. 2021 ob 15.30 uri  preko spleta - ZOOM aplikacije (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji)
Vsebina:

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 v 7. členu določa preverjanje PCT pogoja:
(1) Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT iz 5. člena tega odloka organizirajo odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela. Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT se opravlja z dokazili iz 2. in 6. člena tega odloka.
(2) Osebe iz prejšnjega odstavka morajo na vidnem mestu objaviti obvestilo o obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT za osebe, ki opravljajo delo ali so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, in na vstopnih točkah preverjati njegovo izpolnjevanje.
(3) Zoper osebo, ki opravlja delo v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji iz prvega odstavka 5. člena tega odloka, ki ne izpolnjuje pogoja PCT, delodajalec uporabi ukrepe v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu, in predpisom, ki ureja delovna ali uslužbenska razmerja, ter kolektivnimi pogodbami dejavnosti.
(4) Osebam iz drugega odstavka 5. člena tega odloka, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne dovoli uporabe storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji, razen osebam iz druge alineje drugega odstavka 5. člena tega odloka.

Mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor, strokovnjakinja na področju varnosti in zdravja pri delu, vam bo predstavila:
  • Pogoj PCT, samotestiranje, opredelitev v oceni tveganja
  • Uporaba zaščitnih mask v delovnih okoljih in drugi ukrepi za zagotavljanje varnega dela pri delodajalcu, obveščanje delavcev
  • Posebnosti in praktične izkušnje iz preteklega leta epidemije
Nadalje vam bo odvetnica Vanja Šisernik predstavila ukrepe, ki jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT, izpolnjevanje katerega je s trenutno veljavnimi odloki Vlade RS določeno za vse zaposlene v Republiki Sloveniji. V okviru predavanja boste tako izvedeli kakšne sankcije ima delodajalec na voljo in pod kakšnimi pogoji lahko delodajalec delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi. Predavanje bo podkrepljeno s praktičnimi nasveti in kratkimi opisi postopkov, ki jih je delodajalec dolžan izpeljati, da bo uveljavljanje obveznosti delavca iz pogodbe o zaposlitvi zakonito in učinkovito

 

Predviden zaključek, po vprašanjih udeležencev, je ob 17.15 uri.

Predavanje je brezplačno.

Dodatne informacije: Iris Ksenija Brkovič, sekretarka sekcij: iris.brkovic@ozs.si, 01 58 30 566

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo ( zgoraj ali tu klikni na P R I J A V A).

Vljudno vabljeni!