Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Dejavnost optike - dovoljena prodaja sončnih očal

28. 04. 2020
Avtor: Iris Brkovič

28.4. je na spletni strani MGRT Najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev objavljena obrazložitev za dejavnost optike in prodaja sončnih očal kot sledi:

 

Ali so lahko skladno z odlokom odprte optične prodajalne, ki poleg korekcijskih očal in leč prodajajo tudi sončna očala?

Prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, med katere sodijo tudi medicinski pripomočki za vid, ki se prodajajo v optikah, so skladno s 3. točko prvega odstavka 2. člena Odloka določene kot izjema od splošne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev.


V kolikor se poleg medicinskih pripomočkov za vid ponuja tudi druge artikle, kot so sončna očala, prodaja z Odlokom ni prepovedana.

 

Glede na napisano in, da je obrazložitev objavljena na spletni strani MGRT 28.4. se razumem, da se lahko že od 28.4.2020 prodaja vse artikle, tudi sončna očala.

 

Seveda pa se mora  upoštevati vsa predpisana navodil NIJZ za preprečitev širjenja virusa (maske, zaščitna sredstva, prezračevanje, varna razdalja …) - navodila tukaj

 

Ključne povezave, ki jih prosim spremljajte:

 

Predlagam, da sproti spremljate spletne strani OZS tukaj kjer sproti objavljamo vse za članstvo pomembne informacije o koronavirusu, ukrepih Vlade RS in druge pomembne informacije.

 

Vezano na informacije glede delovno pravne zakonodaje, vljudno prosim da si pogledate vprašanja in odgovore na spletne strani OZS tukaj


Ključne informacije glede koronavirusa - preprečevanje, navodila za delovne organizacije, navodila za čiščenje prostorov idr. ogledate na spletni strani Inštituta za javno zdravje tukaj.