Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce

Aktualne informacije in navodila za delodajalce za omilitev posledic koronavirusa lahko spremljate tudi na naši spletni strani.  

 

novica Priznani PCR in hitri testi iz Bosne in Hercegovine

Sprejet in objavljen je »Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«.

Sprememba odloka prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Po novem Republika Slovenija priznava teste PCR in hitre antigenske teste (HAG) iz Bosne in Hercegovine. Na novo so dodani še pogoji za priznavanje testa PCR ali testa HAG iz vseh ostalih tretjih držav, ki niso navedene v odloku.

V primeru, ko je test PCR ali test HAG opravljen v državi, ki ni navedena v odloku, je ta ustrezen ob izpolnjevanju enakih naborov podatkov testa PCR ali test HAG, ki so izdani v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja. Ti podatki so:

- Ime, priimek;

- Enoznačni identifikator osebe (Enotna matična številka občana- EMŠO);

- Številka zdravstvenega zavarovanja;

- Številka potne listine ali drugega dokumenta države;

- Datum rojstva ali drug podoben identifikator);

- Podatke o vrsti testa (proizvajalec, datum in ura odvzema brisa);

- Podatki o izdajatelju potrdila in datumu izdaje potrdila;

- Koda QR v skladu s standardi in tehnološkimi sistemi, ki so

   interoperabilni s sistemom evropskega digitalnega covidnega potrdila (EU DCP),

   kajti ta omogoča preverjanje verodostojnosti, veljavnosti in celovitosti potrdila na

   enak način kot EU DCP.   

 

Dostop do celotne spremembe odloka:

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-2647/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19

novica Sprememba glavne dejavnosti zaradi unovčevanja bonov

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 določa pogoje, ki jih mora izpolnjevati upravičenec do posamezne pomoči. Med drugimi so navedeni tudi pogoji, povezani z dejavnostjo poslovnega subjekta (pravna in fizična oseba, ki opravlja dejavnost).

novica Vlada izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada Republike Slovenije je 28.7.2021 izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

novica Podaljšanje veljavnosti določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada Republike Slovenije je na seji 28. 7. 2021 sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih. Z omenjenim odlokom se podaljšuje veljavnost odlokov, ki so sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov, ki so vsebovani v teh odlokih.

novica Spremenjen urnik delovanja klicnega centra za bone

FURS zavezance obvešča, da bo odslej klicni center za bone, ki je na voljo na telefonski številki 08 200 1005 deloval od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

novica Zadnji dan za oddajo vloge na ZRSZ

Če ste delavcem odredili delo s skrajšanim delovnim časom pred uveljavitvijo zakona (ZIUPGT), je vlogo potrebno vložiti danes, 29. 7. 2021,

novica Poročanje podatkov na REK-1

Poročanje podatkov na obračunu REK-1 v primeru koriščenja subvencije za krajši delovni čas, vračila nadomestila plač delavcem na začasnem čakanju na delo ter povračila nadomestila plač za skrajšani delovni čas.

novica Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada Republike Slovenije je 23.7.2021 izdala Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki velja od 26. julija do vključno 1. avgusta letos in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

novica Unovčevanje bonov21

V zvezi z unovčevanjem bonov21 na podlagi ZIUPGT opozarjamo na prepoved unovčevanja bonov za nakup tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov.

novica Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je na dopisni seji 23. julija 2021 sprejela nov Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 122/2021 in bo veljal od 26. julija do vključno 1. avgusta 2021.
Pišite nam