Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce

Aktualne informacije in navodila za delodajalce za omilitev posledic koronavirusa lahko spremljate tudi na naši spletni strani.  

 

novica Po petih dneh prekinjena karantena

 

Dne 13.5.2021, je bil v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen »Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«.

Odlok začne veljati od 15.5. 2021 in velja do 23.5.2021.

Po novem odloku velja, če se ob vstopu v Republiko Slovenijo napoti osebo v karanteno na domu, se v času trajanja karantene ta lahko testira s PCR testom na prisotnost COVID 19.

Če je test negativen se šteje, da je karantena prekinjena. Karantena se po novem lahko prekine peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

Objavljena je tudi nova Priloga (rdeči seznam držav ali administrativnih enot držav), ki je sestavni del odloka. Ta se pa po novem zamenja z novo Prilogo, ki je bila prav tako včeraj objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije.    

Dostop do novega odloka:  

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-1554/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvi-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19

 

novica Vlada je z odlokom podaljšala epidemijo na območju celotne države za 30 dni

Vlada je z odlokom podaljšala epidemijo na območju celotne države za 30 dni.

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je zaradi omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 12.5.2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

novica Vlada je izdala Odlok o spremembi Odloka o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj in teoretičnega dela vozniškega izpita

Vlada je 12.5. 2021 izdala Odlok o spremembi Odloka o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj in teoretičnega dela vozniškega izpita.

novica Vlada je sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

Vlada je 12.5.2021 sprejela Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

novica Vlaganje zahtevkov za pridobitev pomoči po interventni zakonodaji

FURS pojasnuje, da zavezanci ne morejo vložiti zahtevkov za pridobitev pomoči po interventni zakonodaji za pretekla obdobja, tudi če dosegajo zadosten upad prihodkov na podlagi novih kriterijih Pravilnika o merilih sorazmernosti.

novica Pričakujemo sproščanje ukrepov in interventni zakon za gostinstvo in turizem

Panogi gostinstva in turizma sta med najbolj prizadetimi panogami zaradi epidemije Covid-19, zaprti sta bili več kot osem mesecev. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije zato opozarjamo, da je treba nujno sprejeti interventni zakon, ki bo panogama zagotovil pravočasno pomoč. Obenem pa pozivamo k takojšnji odpravi neživljenjskih pogojev.

novica Obročno vračilo pomoči

Zavezanec, ki ni dosegel zadostnega upada prihodkov in bo moral pomoč vrniti, lahko vloži vlogo za obročno vračilo pomoči.

novica Vlada je 7.5.2021 sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je na dopisni seji 7.5.2021 sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

novica Dopolnjena »Uredba o načinih in obsegu zagotavljanja programov pomoči pri vključevanju tujcev, ki niso državljani Evropske unije«

V Uradnem listu RS številka 70, je bila objavljena »Uredba o dopolnitvi Uredbe o načinih in obsegu zagotavljanja programov pomoči pri vključevanju tujcev, ki niso državljani Evropske unije.«
Pišite nam