Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Informacije o korona virusu po sekcijah

novica Ukrep čakanja na delo v juniju velja za vse delodajalce

V Obrtno-podjetniški zbornici Sloveniji smo zadovoljni, da je vlada prisluhnila našemu predlogu, da se ukrep čakanja na delo v juniju podaljša za vse panoge, ne le za turizem in gostinstvo. Pomembna novost za naše člane je tudi, da sta ukrepa subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in čakanja na delo združljiva. 

 

»S pomanjkanjem dela in upadom naročil se soočajo obrtniki in podjetniki iz različnih panog. Zato smo v OZS od vsega začetka vztrajali, da se ukrep čakanja na delo podaljša za vse panoge, ne le za gostinstvo in turizem. Veseli nas, da je vlada našemu predlogu prisluhnila. Ta ukrep bo po naši oceni pomagal rešiti številna delovna mesta,« pojasnjuje predsednik OZS Branko Meh.

 

Državni zbor je na sinoči potrdil tretji protikoronski sveženj v vrednosti milijarde evrov, ki kot nosilni ukrep sicer prinaša subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. Ključna novost pa je, da se do konca junija podaljšuje tudi subvencioniranje čakanja na delo za vse delodajalce. Združljivost teh dveh ukrepov v praksi pomeni, da bo delodajalec lahko enim delavcem odredil delo s skrajšanim delovnim časom, drugim pa čakanje na delo. 

S 1. junijem tudi prenehajo veljati določbe ZIUPPP o čakanju na delo.

 

Več o tem, kaj prinašata ukrepa za delodajalce, pa najdete na:

  1. Subvencioniranje skrajšanja delovnega časa od 1. junija dalje
  2. Čakanje na delo v juniju za vse delodajalce

novica Delajmo varno – Vlada: Ukrepi ostajajo v veljavi!

Vlada je 29. maja na svoji večerni dopisni seji sprejela sklep, da tudi v prihodnje v veljavi ostajajo vsi akti in ukrepi, ki jih je sprejela v času razglašene epidemije zaradi nalezljive bolezni COVID-19 in do 1. 6. 2020 niso bili odpravljeni ter zato veljajo še naprej do njihove spremembe ali preklica. S tem obvezno ostaja tudi nošenje zaščitnih mask.

novica Ponovna prošnja OZS in GZS za rahljanje higienskih priporočil za prevoz potnikov

OZS in GZS sta danes ponovno posredovala dopis Vladi Republike Slovenije za rahljanje higienskih priporočil za izvajanje cestnega potniškega prometa.

novica Pomoč prevoznikom blaga in potnikov v času krize

Pregled sprejetih ukrepov, ki naj pomagajo sektorju prevoza blaga in potnikov v času epidemije COVID - 19.

novica Anketa o poslovanju po epidemiji COVID-19

Spoštovane članice in člani! V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo pripravili anketo o poslovanju po epidemiji COVID-19 in o koriščenju ukrepov, ki jih je pripravila vlada v protikoronskih paketih. Zbrani podatki nam bodo pomagali pri nadaljnjih pogovorih z vlado, ki je včeraj napovedala, da sledi tudi četrti protikoronski paket. Prosimo, da odgovorite na kratko anketo do torka, 2. 6. 2020.

novica Spremembe Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Vlada je izdala Odlok o spremembah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

novica Na javnih krajih bo od 1. junija naprej dovoljeno zbiranje do 200 oseb

Vlada je na današnji seji izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

novica Ukrep čakanja na delo lahko reši številna delovna mesta

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ponovno poudarjamo, da je ukrep čakanja na delo za številne obrtnike in podjetnike edina ustrezna rešitev, ki bo pripomogla k ohranitvi delovnih mest. Poslanci Državnega zbora bodo jutri sprejemali tretji protikoronski paket, zato v OZS pozivamo, da se ukrep čakanja na delo podaljša in naj velja za vse prizadete panoge, ne le za turizem in gostinstvo.
Pišite nam