Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
OZS Sekcija polagalcev talnih oblog

Vlada je prisluhnila predlogom OZS

22. 07. 2022
Avtor: Anton Šijanec

Vlada je na včerajšnji seji dopolnila definicijo malega poslovnega odjemalca iz Uredbe o določitvi cen električne energije. S tem je stopila nasproti predlogu naše stanovske organizacije in razširila krog tistih poslovnih odjemalcev, ki izpolnjujejo pogoja, da je njihova skupna priključna moč vseh njihovih merilnih mest je enaka ali manjša od 86 kW in imajo priključek vsaj od 21. julija letos. S tem se je krog upravičencev do ugodnosti z naslova uredbe o določitvi cen električne energije med našimi člani občutno razširil.

Spomnimo, da je OZS v začetku tedna pristojna ministrstva pozvala, da ukrepe za omilitev cen električne energije sprejme za vsa podjetja, Blaž Cvar, predsednik OZS pa je ob tem izpostavil, da do tedaj sprejeti ukrepi ne koristijo številnim malim in srednjim podjetjem, ki so razvojno in storitveno naravnana ter predstavljajo steber našega gospodarstva, hkrati pa so tudi najbolj ranljiva in za svoje delo nujno potrebujejo čim bolj stabilno poslovno okolje.

Vlada je sprejela tudi ukrep o določitvi cen zemeljskega plina in z njim za eno leto omejila ceno zemeljskega plina, med zaščitene kategorije pa po tem ukrepu sodijo tudi mali poslovni odjemalci, ki imajo letno porabo manjšo od 100.000 kWh.

Zbornica sprejete ukrepe ocenjuje kot pozitivne in korak v pravo smer.

 

Bolj podrobno o obeh uredbah v nadaljevanju:

Sprememba uredbe ukrepov za omilitev cen električne energije >>>

Ukrep o določitvi cen zemeljskega plina >>>

Preberite tudi