Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Aktualno glede opravljanja prevozov z Italijo

11. 03. 2020
Avtor: Bojan Pečnik

Imamo informacije, da morajo tisti vozniki, ki dostavljajo ali odvažajo tovor iz Italije imeti pri sebi potrdilo

3 APR. MODELLO DICHIARAZIONE CONDUCENTI.pdf 

unofficial courtesy translation into English.doc

 Voznik podjetja s sedežem, ki ni v Italiji mora izpolniti izjavo, ki bo dovoli mu, da ostane v Italiji 72 ur.
Če mora voznik zaradi posebnih razlogov, povezanih s prevozom, ostati v Italiji še 48 ur, mora izpolniti novo deklaracijo.
 

Če kot slovenski prevoznik prevažate tovor iz Slovenijo v Italijo nebi smeli imeti težave na meji med državama, vozniki naj bi se lahko vrnili v Slovenijo, saj to omogoča "Odredba o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni".

 

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni. Velja od 19. marca 2020 od 00.00.

Vzpostavijo se štiri kontrolne točke na mejnem območju na cestnih povezavah z Italijansko republiko: Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi potok. Kontrolne točke Vrtojba, Fernetiči in Škofije so odprte ves čas, kontrolna točka Krvavi potok pa od 5. do 23. ure.

Cestni tovorni promet, razen prevoza poštnih pošiljk, zdravil, zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov ter človekoljubne pomoči, iz Italijanske republike v Republiko Slovenijo se ne izvaja. Izjema so tovorna vozila (tovorni promet), katerih končna destinacija je Republika Slovenija ali so v tranzitu in je dogovorjeno s sosednjo državo, da tovorno vozilo sprejme.

Dodatne informacije so objavljene pod novicami 6. dopisne seje Vlade Republike Slovenije.