Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Vlada prisluhnila zahtevi OZS, da cene pogonskih goriv regulira

11. 05. 2022
Avtor: Mira Črešnar

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo zadovoljni, da je vlada prisluhnila naši zahtevi, da se cene pogonskih goriv ponovno regulira. V OZS in sekciji za promet pri OZS smo namreč minuli petek posvarili, da se bodo zaradi visokih cen goriva in ostalih energentov izdelki in storitve dražili še naprej, če vlada ne bo ukrepala.

Predsednik OZS Branko Meh pa je med drugim tudi pojasnil, da obstaja bojazen, da bi bili zaradi manjše kupne moči prebivalstva primorani odpuščati v malem gospodarstvu. »Povpraševanja po naših izdelkih in storitvah bo manj, kar pomeni, da ne bo dovolj dela za vse. Zato je nujno, da vlada priskoči na pomoč, tako pri regulaciji cen goriva kot tudi na trgu energentov, saj je Ukrajina napovedala ustavitev tranzita tretjine ruskega plina v Evropo,« še dodaja Meh.

Vlada je tako včeraj določila najvišjo ceno 95-oktanskega bencina in dizla. Maloprodajna cena neosvinčenega 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih od danes ne sme preseči 1,560 evra za liter, najvišja dovoljena cena za liter dizla pa je 1,668 evra. Najvišjo veleprodajno ceno neosvinčenega 95-oktanskega bencina je vlada na včerajšnji dopisni seji določila pri 1,540 evra. Za liter dizla je cena v veleprodaji regulirana pri 1,648 evra. Ukrep bo trajal tri mesece, torej do vključno 10. avgusta.

Preberite tudi