Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Avtoserviserji: delujte varno, delujte pravilno!

10. 04. 2020
Avtor: Igor Pipan

OZS je bila pobudnica, da so avtoservisne delavnice lahko ostale odprte za nujna popravila že ves čas. V vmesnem obdobju smo tudi analizirali dogajanje in ugotovili, na kakšen način je mogoče na vseh avtoservisih (tudi vulkanizerjih, avtoličarjih in avtokleparjih, avtopralnicah,…) delovati varno in brez osebnih stikov oz. na varen način. Tudi zato smo v preteklem tednu Vladi RS dali pobudo, da omogoči odprtje vseh avtoservisnih delavnic (tudi vulkanizerskih, avtoličarskih, avtokleparskih, avtopralnic) tako za potrošnike kot za nenujne primere. 

Za avtoserviserje pa smo pripravili navodila oz. PRIPOROČILA, kako naj delujejo varno in preprečujejo širjenje koronavirusa. Ob upoštevanju teh priporočil bodo lažje zaščitili sebe, svoje zaposlene in tudi stranke. Zavedati se je potrebno, da morebitna okužba pomeni zaprtje avtoservisne delavnice za več tednov! V PRIPOROČILA smo zajeli, kaj so obveznosti delodajalca, pa tudi, kako naj se organizira delo, na kaj naj bodo pazljivi, tako pri delu kot pri zaposlenih in o čem naj opozorijo in obvestijo svoje stranke. Vse to smo storili v želji, da bi avtoserviserji lažje delali in pri delu ne bi trpeli posledic koronavirusa! Tudi zato morajo vsi - tako avtoserviserji kot stranke - razumeti, da je potrebna strpnost in da je čakanje v vrstah na avtoservisu stvar preteklosti!

Priporočila smo razdelili v dva dela:

Sekcija pa je za pomoč pri nakupu zaščitnih sredstev in opreme pripravila ponudbe različnih dobaviteljev - ponudba pa se bo še dopolnjevala. Ponudbe najdete na spletni strani www.avtoserviser.si.

Želimo vam veliko zdravja in varno delo!

Preberite tudi