Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Država naj prepove izvajanje rednih dimnikarskih storitev

18. MAREC 2020  |   Mira Črešnar

Dimnikarji državo pozivajo, da naj z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa opravljanje rednih dimnikarskih storitev prepove. Odlok o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev namreč dimnikarskih storitev ne prepoveduje.

 

Simon Dovrtel, predsednik Sekcije dimnikarjev pri OZS,opozarja: »Dimnikarji so velik potencialni raznašalec koronavirusa, saj posamezni dimnikar dnevno lahko obišče okrog šest hiš oziroma stanovanj, kar pomeni nevarnost okužbe tako za potrošnike kot za zaposlene v dimnikarski dejavnosti.« Po njegovem mnenju so odgovorna podjetja že ustavila svoje poslovanje, da bi poskrbela za zdravje zaposlenih in preprečila širjenje virusa. Imajo pa vzpostavljena tako imenovana neobvezna dežurstva, kar je po mnenju Dovrtela treba doseči na ravni države za vse dimnikarske družbe. 

 

V sekciji menijo, da dimnikarji, tako kot čistilni servisi, prodajalci nepremičnin in drugi izvajalci storitev na domu, ne bi smeli izvajati svojih storitev, razen v primeru nujnih oziroma izrednih primerov, kadar gre za napake na napravah, zaustavitve peči, zamašitve dimnikov, dimniške požare ali uhajanje ogljikovega monoksida, ko je nujno potrebno zagotavljanje varnosti.

Preberite tudi:

Pišite nam