Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Koronavirus postaja največja mora slovenskih delodajalcev

19. MAREC 2020  |   Zdenka Bedekovič

Trenutna situacija zaradi širjenje Koronavirusa je največja problematika slovenskih delodajalcev, ki  imajo v različnih panogah zaposlene tujce (gradbeništvo, avtoprevozništvo, gostinstvo… itd.). Največ tujcev, ki dela v Sloveniji kot vemo prihaja iz nekdanjih republik skupne države. Ker so skrbi slovenskih delodajalcev vsak dan večje bomo v nadaljevanju pojasnili najpogostejšo problematiko s katero se v praksi v tem trenutku srečujejo slovenska majhna podjetja.              

Ko gre za »čakanje na delo tujca« je postopek skladen z Zakonom o delovnih razmerjih (Uradni list RS  21/2013- ZDR-1 s spremembami), saj gre za pristojnost med delavcem in delodajalcem. Naj opozorimo, da se v takem primeru ohrani pogodba o zaposlitvi kot vključenost v socialna zavarovanja. Prav tako pa tudi enotno dovoljenje in soglasje.

V primeru, da delodajalec tujca odpusti in ga pošlje na Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, je tujec skladno s tretjim odstavkom 56. člena Zakona o tujcih (ZTuj) upravičen do bivanja za čas prejemanja denarnega nadomestila. Če ga isti delodajalec ponovno zaposli ta potrebuje novo soglasje in informativni list. Torej lahko isti delodajalec tujca zaposli le z novim soglasjem in informativnim listom ter ponovno prijavi v obvezna socialna zavarovanja.

Glede na to, da države zapirajo svoje meje ena za drugo, bo v prihodnih dneh omejeno tudi gibanje tujcev ter njihov prihod nazaj v Slovenijo. Vsekakor pa se priporoča redno spremljati navodila Ministrstva za zunanje zadeve in tujih inštitucij od koder tujec prihaja, saj se te spreminjajo iz ure v uro.  

Vse podrobne dodatne informacije so na voljo delodajalcem na naslednji spletni strani.

https://www.gov.si/novice/2020-03-17-dopolnjena-verzija-dokumenta-pravice-in-obveznosti-iz-delovnega-razmerja/

 

 

Preberite tudi:

Pišite nam