Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

27. 11. 2021
Avtor: Tamara Starič Petrović

V Uradnem listu RS, št. 185/2021 je bil 26. 11. 2021 objavljen tudi Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Glavna sprememba, ki stopi v veljavo že danes, je vezana na območja z zaznano različico virusa SARS-CoV-2 z oznako B.1.1.529.

Osebe i. ki imajo prebivališče v državi ali na območju z zaznano različico virusa SARS-CoV-2 z oznako B.1.1.529, ali ii so se v zadnjih 14 dnevih pred vstopom v RS zadrževale v tej državi ali na tem območju, se napotijo v karanteno na domu za deset dni ob vstopu v RS. Seznam teh držav oz. območij vodi NIJZ in ga objavi na svoji spletni strani.  Tujcu brez prebivališča v RS se vstop v RS v tem primeru ne dovoli. Karantene na domu ni mogoče prekiniti s PCR testom po petih dneh. Predpisana je tudi dolžnost oseb, ki so bile v karanteni na domu, da se po izteku karantene testirajo s PCR testom.

Osebe, ki so iz navedenih držav oz. območij vstopile v RS v obdobju 14 dni pred uveljavitvijo odloka, morajo o tem obvestiti številko 113 in se napotijo v karanteno na domu za deset dni pod opisanimi pogoji.