Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

20. MAREC 2020  |   Maja Rigač

 

Vlada Republike Slovenije je 20.3.2020 izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS se:


a) natančneje določa prodajalno z živili iz prve alineje prvega odstavka v 2. členu Odloka
b) v izjeme od prepovedi dodaja prodajalne s hrano za živali,
c) začasno določa obratovalni čas prodajaln z živili in kmetijskimi pridelki, razen za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge.

 

Prodajalna z živili je prodajalna, ki v pretežni meri prodaja živila.

Za prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, se določi obratovalni čas od vsaj 8.00 ure (lahko tudi prej) in najmanj do 18.00 ure.

Namen določitve minimalnega obratovalnega časa je v preprečevanju stikov zaradi epidemije, zato se z odlokom določa delovni čas, ki omogoča daljši časovni interval opravljanja nakupov v prodajalnah in s tem manjšo koncentracijo kupcev. Začasno določeni obratovalni čas za navedene prodajalne se s tem odlokom skrajšuje od predhodnega.

Hkrati se določa tudi izjemo od sicer z odlokom določenega obratovalnega časa prodajaln z živili in kmetijskimi pridelki, in sicer za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge, ki bodo v skladu z odlokom lahko same določale obratovalni čas na podlagi njihove poslovne odločitve, kar je nujno zaradi organiziranja delovanja le-teh v okviru obstoječega kadra in običajnega obratovalnega časa.

Ta odlok začne veljati 21. marca 2020 ob 00.00uri.

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Preberite tudi:

Pišite nam