Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Poskrbite za zaščito poslovnih procesov pri delu od doma

18. MAREC 2020  |   Eva Mihelič

V trenutnih razmerah, ko je veliko podjetij in organizacij na hitro prešlo na delo od doma, je nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT pripravil nekaj napotkov, kako v tem primeru poskebeti za primerno zaščito poslovanja.

V SI-CERT-u opozarjajo, da spletni kriminalci hitro lahko izkoristijo zmedo in nepričakovane dogodke, zato se velja kar se da zaščititi pred poskusi družbenega inženiringa z namenom kraje gesel, okužb z izsiljevalskimi virusi in spletnih goljufij. Pripravili so koristne napotke tako za delodajalce kot za zaposlene, ki delajo od doma.

V primeru uvedbe sistema dela od doma svetujejo, naj organizacije in podjetja zaposlenim zagotovijo varen način za dostop do omrežja, aplikacij in storitev podjetja, saj je nezaščiten dostop lahko vstopna točka za okužbo oddaljenega sistema, bodisi zaradi neposodobljenega sistema, ali pa zaradi šibkih gesel. Poleg tega naj zaščitijo dostop do omrežja organizacije ali podjetja, posodobijo izpostavljene sisteme, delovne procese prilagodijo tako, da bodo izdelane varnostne kopije vseh potrebnih dokumentov, izdelajo načrt za odzivanje na varnostni incident ter namestijo orodja za skupinsko delo in seznanijo z njimi zaposlene.

Te naj seznanijo z nasveti za varno delo od doma in jih dodatno opozorijo na tveganja pri odpiranju povezav in priponk v elektronskih sporočilih.

 

Varno delo na daljavo (napotki za organizacije)

Pet nasvetov za varno delo od doma (napotki za zaposlene) 

 

Vir: SI-CERT

 

Preberite tudi:

Pišite nam