Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sprememba Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

22. 12. 2021
Avtor: Tamara Starič Petrović

V Uradnem listu RS, št. 200/2021, je bil danes objavljen nov Odlok o dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Novosti zadevajo predvsem trgovinsko dejavnost (14. člen odloka) in začnejo veljati 23. decembra 2021.

Od jutri je tako ponovno omejeno število strank v prodajalnah, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in sicer:

i. na 10 m2 na stranko ali

ii. na eno stranko, če je prodajalna manjša od 10 m2.

Trgovski centri morajo zagotavljati 10 m2 na stranko v celotnem trgovskem centru, ob hkratnem upoštevanju omejitve za posamezno prodajalno v sklopu trgovskega centra.

Ponudniki, bodite pozorni, saj morate pred vhodom v posamezno prodajalno (ter trgovski center) na vidnem mestu objaviti dovoljeno največje število strank, ki so lahko hkrati v prostoru.