Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada za omilitev posledic koronavirusa - dopolnjeno 20.3.

20. MAREC 2020  |   Maja Rigač

Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter z drugimi institucijami  pripravil ukrepe, ki bodo doprinesli k omilitvi posledic širjenja koronavirusa. Nekateri so vezani na prilagoditve že uveljavljenih finančnih spodbud in instrumentov, prav tako pa bo uvedeni novi likvidnostni krediti. Predvideni paket ukrepov skupaj je trenutno načrtovan v višini 115 milijonov EUR. Za podrobnejše informacije in pobude pišite na info@podjetniskisklad.si. 

Posamezni instrumenti so navedeni v nadaljevanju(1).
Dopolnjeno: 20.03.2020 - Zadnja ukrepa  (7) in (8) 

sps
 
 
sps  
sps  

[1] Navedeni so predvideni pogoji v času priprave te informacije. Dejanski pogoji bodo objavljeni v javnem razpisu oz. na drug primeren način.
 

Zaradi usmeritve večine aktivnostih na nove ukrepe Slovenski podjetniški sklad še dodatno sporoča nekaj dodatnih novosti vezanih na obstoječe javne razpise in pozive, in sicer danes bo z objavo v Uradnem Listu RS, začasno zaprl naslednje vavčerje:

  • VAV-3 – vavčer za tržne raziskave tujih trgov,
  • VAV-8 – vavčer za digitalni marketing,
  • VAV-9 – vavčer za pripravo digitalne strategije.

ter pri javnem razpisu P4D 2019 - 2023 Spodbude za digitalno transformacijo MSP  ukinil dva bližnja roka za oddajo vloge (in sicer rok 01.04.2020 in rok 01.06.2020) prav tako zaradi aktivnosti, ki so vezane na blažitev posledic koronavirusa. Rok za oddajo vloge za leto 2020 pri omenjenem javnem razpisu je 01.09.2020!

 

NOVO:

  A7

Slovenski podjetniški sklad vsem kreditojemalcem, ki imajo odprte neposredne mikrokredite na Slovenskem podjetniškem skladu sporoča, da bo zaradi posledic epidemije Koronavirusa  po obdobju izrednih razmer, na podlagi pregleda neplačanih obrokov, z njimi pisno dogovoril nov način odplačila zapadlih obveznosti in sicer na način odobritve dodatnega moratorija na obroke glavnice kredita za dobo od 3 do 6 mesecev.

  a8

Slovenski podjetniški sklad vsem prejemnikom garancij za bančne kredite Slovenskega podjetniškega sklada (po razpisu P1 -Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere) sporoča, da v  času, ko se s skupnimi močmi trudimo preprečevati širjenje virusa in delamo z omejenimi resursi, je sodelujočim bankam dal soglasje, da ob morebitni potrebi po spremembah kreditno garancijskih pogojev za že odobrene kredite omogočijo dodatni moratorij za dobo do 6 mesecev,  pri tem pa ostane datum zaključka kredita nespremenjen. V ta soglasja ne sodijo spremembe zavarovanja. Vse ostale spremembe kreditno garancijskih pogojev, ki bodo podjetjem v pomoč pri vzpostavitvi normalnega poslovanja, bomo reševali individualno, po umiritvi nastale situacije.

 

Za podrobnejše informacije in pobude pišite na info@podjetniskisklad.si ali pokličite na INFO telefon

02 234 12 60. Sklad bo ravno tako vse nove informacije v zvezi z ukrepi objavljal na svoji spletni strani ter prijavljene uporabnike e-novic obveščal z neposredno elektronsko pošto. Prijave na e-novice so možne preko prijave z vpisom podatkov v obrazec, ki se nahaja na osnovni strani Slovenskega podjetniškega sklad.

 

Preberite tudi:

Pišite nam