Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Vlada je podaljšala veljavnost odlokov, sprejetih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih

05. FEBRUAR 2021  |   Maja Rigač

Vlada Republike Slovenije je 4.2.2021 izdala Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Vsebina odlokov ostaja nespremenjena, le za sedem dni se podaljšuje veljavnost ukrepov.

S tem odlokom se do 12. februarja 2021 podaljšuje veljavnost ukrepov iz naslednjih odlokov:

 

- Odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji

- Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

- Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

- Odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih

- Odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji

 

V posameznih odlokih so določbe, ki vlado zavezujejo k preverjanju utemeljenosti ukrepov iz posameznega odloka vsakih sedem dni, prav tako pa končna določba jasno določa sedemdnevno veljavnost posameznega odloka.

 

Vlada se tedensko seznani s strokovnim mnenjem Strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje o utemeljenosti ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Na podlagi zadnje ocene se je vlada  odločila za podaljšanje veljavnosti odlokov, ki so sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov, ki so vsebovani v navedenih odlokih.

 

Vir: Ministrstvo za zdravje

 

Povezava na odlok

Preberite tudi:

Pišite nam