Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Koristne informacije - Sekcija cementninarjev, kamnosekov in teracerjev

OKVIRNI CENIK ZA KAMNOSEŠKE STORITVE

V okviru sekcije cementninarjev, kamnosekov in teracevjev deluje tudi odbor kamnosekov. Ta je sprejel okvirni cenik, ki ga tudi objavljamo.

 

 

Priročnik BETONSKI IZDELKI: kakovost - zaupanje - nakup

Priročnik, ki je izšel v letu 2010 predstavlja tehnične predpise in standarde,priročnik BETONSKI IZDELKI ki jih je potrebno upoštevati pri izdelavi betonskih izdelkov in pri dajanju teh izdelkov na trg. Priročnik zajema tudi navodila za pravilno pripravo in nego betonskih izdelkov. Namenjen je izdelovalcem betonskih izdelkov, polagalcem betonskih izdelkov, gradbenim podjetjem, projektantom, nadzornikom, trgovcem in vsem ostalim, ki sodelujejo pri izdelavi in vgradnji betonskih izdelkov.

Zainteresirani člani priročnik še lahko dobite. Izpolnite NAROČILO  in ga pošljite sekretarju strokovne sekcije Igorju Pipanu na fax: 01/5830 568 ali na elektronski naslov: igor.pipan@ozs.si

 

Posebne gradbene uzance 2020

Uzance so uzakonjeni poslovni običaji Posebne gradbene uzance 2020 in se uporabljajo v pogodbah na vseh področjih gradbeništva (tudi za zaključna gradbena dela). V Uzancah so bolj konkretno urejena posamezna vprašanja kot je to v Obligacijskem zakoniku, ki sicer ureja pogodbena razmerja – npr. projektna dokumentacija, okoliščine določanja cene, pogodbene kazni, plačila, roki, podizvajanje, kakovost, jamstvo, zavarovanja, riziko, nadzorstvo, ipd..

Izdane so kot samostojna knjižica.

 

 

Pišite nam