Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Sekcija cementninarjev, kamnosekov in teracerjev

novica Nov Odlok - velja od 9.-15.1.2021

V Uradnem listu št. 4/2021 je objavljen nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki velja od 9.1.2021 do vključno 15.1.2021. Tako je z 9.1.2021 dodana tudi naslednja izjema:

 

gradbena dela v oz. na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki.

 

Opozarjamo in poudarjamo: Odlok velja glede del za POTROŠNIKE.  Odlok ne posega na področje ponujanja in prodajanja storitev med podjetji - te storitve so dovoljene in nemoteno potekajo. 

Pri ponujanju storitev in blaga v zaprtih prostorih se še vedno mora zagotoviti 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali pa ena stranka na cel prostor, če je prostor manjši od 30 kvadratnih metrov. Prav tako se morajo upoštevati vsa ostala higienska priporočila ministrstva za zdravje kot tudi NIJZ.

Nov odlok najdete tukaj.

novica Vlada je sprostila izvajanje določenih dejavnosti

V Uradnem listu RS št. 190 z dne 17.12.2020 je v Odloku o prepovedi ponujanja in prodaje potrošnikom so v 2. členu dodane nove izjeme.

novica Spremembe Odloka o prodaji potrošnikom in drugih odlokov

Nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji z dne 12.11.2020 prinaša nove omejitve!

novica Želite sami vzgajati bodočega delavca? Ponudite kadrovsko štipendijo ...

Objavljen je javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2021/2022. Rok za oddajo potreb je do vključno 31. januarja 2021.

novica Spremembe Odlokov - veljavno od 6.11.

Izjava ni več potrebna pri uveljavljanju izjeme za prihod na delo in odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje - je pa še potrebno dokazilo.

novica Gradbena, vzdrževalna in montažna dela ob minimalnem stiku ponovno dovoljena

Po objavi v Uradnem listu št. 157 z dne 30.10.2020 so navedena dela ob zagotovljenem minimalnem možnem stiku s potrošniki zopet dovoljena - že od 31.10. dalje!

novica Vlada je preklicala epidemijo

Vlada je na dopisni seji (14.5.2020) preklicala epidemijo nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), ki je bila razglašena 12. marca 2020 in sprejela Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov na mejnih prehodih.

novica Kaj preklic epidemije pomeni za ukrepe po ZIUZEOP, ki so pomagali obrtnikom, podjetnikom in delodajalcem?

Svetovalni center OZS vam pomaga v "labirintu" protikorona ukrepov - tudi z blogi, kjer lahko zastavljate vprašanja in najdete mnoge odgovore.

novica Ponovno mogoče opravljati vse dejavnosti za potrošnike

Nov Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom z dne 13.5.2020 odpravlja omejitve razen nekaterih storitev na področju turizma.
Pišite nam