Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

EUROFLEURS 2023

Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev (EUROFLEURS 2023) bo potekalo od 23. do 27. avgusta 2023, v Arboretumu Volčji Potok. Sekcija cvetličarjev in vrtnarejv OZS in Arboretum Volčji Potok organizirata dogodek pod okriljem Mednarodnega florističnega združenja FLORINT.

V okviru EUROFLEURS 2023 bo organizirana tudi letna generalna skupščina združenja FLORINT, ki bo potekala 24. avgusta 2023.

Kaj je EUROFLEURS?

Florint organizira Evropsko prvenstvo za mlade cvetličarje, imenovano EUROFLEURS, že od leta 1998. Tekmovanje pomaga spodbujati profesionalnost mladih cvetličarjev in v ospredje postavlja nekatere izmed največjih svetovnih talentov!

Tekmovanje EUROFLEURS lahko razumemo kot mlajšega brata Florintovega znamenitega prvenstva Europa Cup, v katerem tekmujejo že izkušeni cvetličarji. EUROFLEURS pa ponuja usposobljenim mladim cvetličarjem priložnost, da naredijo prve korake na mednarodnem prizorišču.

Zakaj tekmovanje mladih cvetličarjev?

Natečaj pogosto sproži kariere mladih cvetličarjev, ki na njem sodelujejo. Mnogi med njimi postanejo prepoznavni cvetličarji v svojih regijah. Nekateri na koncu celo izvajajo cvetličarske demonstracije po vsem svetu, ki potem navdušijo številne druge mlade, da se lotijo ​​cvetličnega oblikovanja. EUROFLEURS je praviloma odprt za cvetličarje, mlajše od 26 let. Ker pa je bil EUROFLEURS 2023 prestavljen za eno leto, je uradna starostna omejitev za udeležence, da so na začetku tekmovanja mlajši od 27 let.

Tekmovalci Evropskega prvenstva mladih cvetličarjev 2023

Dvanajst izjemno nadarjenih mladih cvetličarjev se je uspešno prijavilo na EUROFLEURS 2023, in sicer:

1.    Catherine Burn iz Velike Britanije
2.    Filip Hrouda iz Češke republike
3.    Karoline Pedersen iz Danske
4.    Benoit Barbin iz Francije
5.    Anian Friedrich iz Nemčije
6.    Esther Weijenberg z Nizozemske
7.    Justine Givron iz Belgije
8.    Massimo Bundi iz Švice
9.    Weronika Kwiatek-Binda iz Poljske
10.  Maša Troha iz Slovenije
11.  Henrietta Sutus iz Madžarske
12.  Maris Paas iz Estonije

Program EUROFLEURS 2023

Obiskovalce vabimo k ogledu prvenstva EUROFLEURS 2023 med 24. in 26. avgustom, ko bo edinstvena priložnost v živo spremljati floriste pri njihovem ustvarjanju s cvetjem. Floristične umetnine bodo na ogled obiskovalcem do 3. septembra.

Vodilo prvenstva je trajnostni razvoj in uporaba naravnih materialov. Tekmovalce čaka pet florističnih nalog, vse pa bodo ves čas opravljali pod budnim očesom petčlanske mednarodne komisije.

Glavni temi prvenstva bosta trajnostni razvoj in pristop k osnovam cvetličarstva. Tekmovalci bodo morali opraviti pet nalog s florističnega področja:

25.8.(9.30-11.15) »Drevesa so moji prijatelji« – prosta postavitev
25.8.(13.30-14.15) »Poletne sanje« – šopek
25.8.(15.30-17.15) »Romantični piknik na cvetočem travniku« – piknik za dva
26.8.(10.00-11.15) »Legenda rdečih in belih vrtnic« – poročni šopek
  26.8.(15.30-16.30) »Nič ne more pogasiti plamena ljubezni« – tema presenečenja

V soboto, 26.8. od 17.00 uri bo potekala zaključna prireditev prvenstva – zaključna naloga tekmovalcev na vrtni zabavi med občinstvom, v Arboretumu Volčji Potok. Cena vstopnice zaključne prireditve je 60 evrov.

Spremljevalni program

V času prvenstva bo potekal tudi pester spremljevalni program, in sicer:

  • predstavitev kitajske kulture aranžiranja v dveh paviljonih,
  • predstavitev jesenskih cvetličarskih trendov z aktualno člansko evropsko prvakinjo Hanneke Frankema iz Nizozemske (24. in 25.8., 10.00-16.00),
  • predstavitev umetnosti aranžiranja z naravnimi materiali s strani mednarodnega strokovnjaka floristike Roberta Bartolena (24. in 25.8.),
  • predstavitev redkih rastlin s strani podjetja Planthunters iz Nizozemske (24. in 25.8.),
  • predstavitev projekta Artemis – usposabljanje na daljavo za šole (25.8.).

Pravila prvenstva EUROFLEURS

Vsi uradni dokumenti v zvezi s prvenstvom EUROFLEURS 2023 so javno dostopni. Uradni pravilnik prvenstva, opis nalog, prijavnice in druge pomembne dokumente najdete v mapi.

Vsem tekmovalcem želimo veliko uspeha in nepozabno izkušnjo v Arboretumu Volčji Potok!

 

Sporočilo za javnost z novinaske konference, ki je bila 17. 8. 2023 v Arboretumu Volčji Potok

EUROFLEURS