Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Informativne cene - normativi

Informativni cenik za strojne inštalacije

Sekcija instalaterjev-energetikov je pripravila informativni cenik za strojne inštalacije. V ceniku so zaobsežena vsa področja strojnih inštalacij, vodovod, ogrevanje in prezračevanje. 

Cene v tem ceniku so informativne, in lahko služijo okvirni oceni določitve vrednosti strojnih inštalacij. Cene so izračunane na oktober 2022. Navedene cene v tem informativnem ceniku niso fiksne, za vse kasnejše določitve teh cen je potrebno, pri izračunu novih cen, od navedenega datuma dalje upoštevati vse podražitve vhodnih materialov, opreme, energije, dela in vseh drugih parametrov, ki bi lahko vplivali na spremembo teh cen.

Pri določanju cen za naročilo del oziroma sklenitev pogodbe/dogovora o izvedbi del, je potrebno v vsakem posameznem primeru pripraviti oz. pridobiti konkretno pisno ponudbo vseh posameznih izvajalcev del glede na popis predvidenih del in dejanske cene vhodnih materialov in drugih stroškov, ki jih posamezni izvajalec ima pri izvedbi del.

 

Informativni cenik za strojne inštalacije

 

Informativni cenik servisiranja hladilnih in klimatskih naprav

Odbor monterjev hladilnih naprav spremlja cene v svoji dejavnosti. Na podlagi izkušenj in in sprememb na trgu je odbor sprejel informativne cene servisiranja hladilnih in klimatskih naprav, ki so sestavni del informativnega cenika za strojne inštalacije.

v pripavi

 

Normativi za strojne inštalacije
 

Sekcija instalaterjev-energetikov je leta 2005 izdala knjigo normativov z naslovom Kalkulacije z normativi za ogrevanje, vodovod in prezračevanje.

Knjigo lahko naročite na priloženem obrazcu.

Obrazec za naročilo normativov

 

V pripravi je nova knjiga normativov, ki bo predvidoma izšla februarja 2023 (uradno na strokovnem srečanju v Moravskih Toplicah). 

Pišite nam